Ce s-a prezentat la Google IO 2013

Anul acesta Google IO s-a decurs diferit față de anii trecuți. Toți ne așteptam ca Google să prezinte o nouă versiune a sistemului de operare Android, un nou telefon Nexus și noua versiune a tabletei Nexus 7 care se bucură de un succes enorm, fiind la topul vânzărilor în mai multe țări.

GoogleIO

Anul 2013 este anul în care dezvoltatorii Android au avut multe motive de bucurie, pentru că aproape toate prezentările au avut de a face cu mici modificări în Android și instrumente pentru dezvoltarea aplicațiilor pentru acest sistem.

Cele mai mari modificări / noutăți prezentate la Google IO 2013:

  • Google Play Game Services: Acest nou serviciu este disponibil chiar de la data prezentării, și introduce noi elemente, care pot fi incluse în jocurile Android, precum leaderboard, framework pentru a crea jocuri multiplayer în timp real, salvarea datelor în cloud și achievements. Aceste servicii vor fi compatibile / cross-platform între Android, iOS și web. Acest nou serviciu este asemănător cu Game Center de la Apple, dar nu are o aplicație stand-alone, dezvoltatorii trebuie să integreze în jocurile create noul API. Google Play Game services mai vine cu un nou feature cerut de dezvoltatori de mai multe ori, abilitatea de a detecta dacă jocul a fost cumpărat prin Play Store sau nu. Această metodă anti piraterie nu va avea un model predefinit, fiecare dezvoltator va trebui să decidă singur, cum va proceda, dacă a fost detectat ceva. Noul serviciu va rula pe toate dispozitivele cu Android Froyo în sus. În prima faza Game services va fi disponibil numai pe platforma Android. Deja primele jocuri au apărut cu integrarea noului service, precum Super Stickman Golf 2 și World of Goo, și în viitor suntem siguri că mulți developeri vor integra noul API în jocurile lor.googleplaygameservices619pxhedimg
  • Actualizări Google+ Hangouts și Google Talk devine Hangouts
  • Mai mult suport pentru aplicațiile pentru tablete și instrumente pentru dezvoltatori, vezi noutățile pe Google Play
  • Actualizări Google Now
  • Actualizare Google Maps pe toate platformele
  • Android Studio, instrument pentru dezvoltarea aplicațiilor Android: Cred că cel mai important anunț la Google IO a fost prezentarea mediului de dezvoltare Android Studio, care are la bază IDE-ul IntelliJ IDEA Community Edition. Prin acest nou instrument developerii vor putea crea aplicații Android mult mai repede decât cu metoda veche prin Eclipse cu plug-in-ul ADT. Noul IDE are multe funcționalități precum live preview la schimbările făcute în cod, code completion, code lookup, documentation lookup, WYSIWYG editor pentru crearea ecranelor aplicațiilor (mai avansate decât în Eclipse) și un Emulator Android mai rapid.
  • Lângă IDE-ul Android Studio, Google a mai anunțat schimbări în consola pentru publicarea și revizuirea aplicațiilor: Noile funcții adăugate sunt (cele importante): idei de optimizare, graficon pentru afișarea profitului câștigat, modul pentru testare BETA și APLHA și multe altele.
  • Samsung Galaxy S4 Google Edition

Evenimentul Google IO al acestui an nu a fost cum așteptam cu totii, dar și această dată Google ne-a surpins în mod plăcut. Mai rămâne de văzut când vom vedea unele schimbări anunțate și dacă va fi disponibil și la noi telefonul Samsung Galaxy S4 cu Android de bază.

Dacă ești interesat de tot evenimentul de prezentare de la Google IO, le poți vedea mai jos!

 Sursa: Google

 

About the author