Cele mai performante phablete disponibile pe piata in luna Ianuarie

Sunt sigur că toată lumea pune întrebarea ”Ce este un phablet?”. Phabletul este o tranziție între telefoane mobile inteligente și tablete, este un smartphone dotat cu un ecran multitouch capacitiv între 5 și 7 inch. În anul 2013 vom vedea o luptă foarte strânsă între producătorii de dispozitive mobile pe terenul phabletelor, acest an va fi anul phabletelor. La CES 2013 multe companii au anunțat telefoane mobile cu ecrane de 5” sau mai mari. Compania chineză ZTE a anunțat flagship-ul Grand S cu un ecran Full HD de 5”, Huawei a venit cu două phablete de high-end, Ascend 2 de 5” și monstrul Ascend Mate care va fi echipat cu un ecran Full HD de 6.1”. Compania taiwaneză HTC va lansa noul model emblematic a ei, M7 la MWC în Februarie (zvon).

După câteva informații despre viitoarele phablete să vedem și cele aflate deja pe rafturile magazinelor:

HTC Droid DNA (Butterfly): Este un telefon mobil inteligent elegant dotat cu un ecran Full HD de 5”. Rulează un sistem de operare Jelly Bean, fiind echipat cu un procesor quad core Qualcomm Snapdragon S4 de 1.5GHz și cu o memorie de 2GB RAM. Luând în considerare mărimea telefonului (141 x 70.5 x 9.7mm) este un terminal ușor, cântărind 141.7g. Pentru mai multe detalii accesați link-ul Rivalul principal a lui Samsung Galaxy S3 (SIII) si a lui Samsung Galaxy Note 2 a sosit, modelul Droid DNA de la HTC.

HTC, Droid DNA, Verizon, Quad-Core, Snapdragon, full HD, Super LCD

Sony Xperia Z: Phabletul Sony este dotat cu un ecran Full HD de 5”, are un procesor quad core Qualcomm Snapdragon de 1.5 GHz și 2GB RAM. Spațiul de stocare este de 16GB. Este singurul phablet rezistent la apă. Pentru mai multe detalii despre acest phablet vizitați link-ul Sony Xperia Z a fost anuntat la CES.

ZTE Nubia Z5: Telefonul inteligent a companiei chineze ZTE cu un ecran Full HD de 5” este echipat cu un procesor ca și modelul HTC și terminalul lui Sony (quad core 1.5GHz). Nubia Z5 este cel mai subțire și cel mai ușor phablet cu 7.6mm și cu 126g. Pentru mai multe detalii accesează ZTE Nubia Z5 a fost dezvaluit oficial.

Samsung Galaxy Note II: Flagship-ul companiei Samsung este cel mai bun smartphone în prezent în magazine, având un ecran HD de 5.5”, capabil de o rezoluție de 1280 x 720 pixeli. Procesorul quad core de 1.6GHz este cel mai bun procesor folosit până acum într-un smartphone. Procesorul ultra perfomant este ajutat de o memorie de 2GB RAM. O recenzie completă despre flagship-ul companiei la Samsung Galaxy Note II, tranzitie intre telefoane mobile inteligente si tablete.

 

About the author