Ingress – dezvoltarea misterioasa cu care putem preia controlul asupra Pamantului

În ultimele săptămâni am văzut de mai multe ori pe internet că compania Google vrea să prezintă o dezvoltare misterioasă. Zvonurile sunt adevărate: Porecla noului joc dezvoltat este Ingress, şi are loc într-o realitate alternativă (realitate alternativă, AR)

Este vorba despre un proiect, care se poate instala pe orice telefon care are sistemul de operare Android. Cu această aplicaţie putem călători în lumea reală conectaţi de realitatea alternativă oferită de acest soft. Scopul jocului este motivarea oamenilor, adică utilizatorilor să iasă din casă şi să facă o plimbare prin parc sau prin oraş, deoarece pentru a rămâne în joc trebuie colectate nişte puncte XM, care pot fi acumulate prin atingerea unei clădiri, sau unor obiecte.

„Conceptul este similar pe o parte cu jocul World of Warcraft, unde toată lumea se joacă pe o planetă gigantă” a explicat John Hanke, directorul proiectului. Jocul este disponibil şi pe internet astfel puteţi crea un plan de unde şi câte puncte doriţi să colectaţ.

Cu acest joc Google deţine un record: are cea mai mare hartă programată vreodată, pe care jucătorii se pot juca. Compania pentru acest proiect a angajat un număr mare de artişti, oameni de ştiinţă şi scriitori de scenariu care sunt responsabili ca jocul să ofere o plăcere constantă.

Jocul se poate descărca de pe Google Play.

Sursa: Kakukk

 

About the author