LG G Flex cu ecran curbat şi panou flexibil, noul trend in lumea telefoanelor mobile?

LG lansează pe piaţă primul său smartphone cu ecran flexibil de 6″. Producătorul afirmă că acest smartphone deschide o lume nouă în inovaţia de design pe piaţa smartphone-urilor. Spre deosebire de Samsung, LG este gata să lanseze propriul smartphone cu ecran fexibil în afara pieţii din Coreea de Sud. Au fost speculaţii în legătură cu o lansare în Europa, însă cele mai noi predicţii se referă la o lansare în State.

lg-g-flex-curves-540x384
Sursa foto: Android Community

Urmat după modelul de Samsung Galaxy Round, LG a creat o curbă verticală şi nu orizontală. Phablet-ul LG are aceleaşi caracteristici ca şi LG G2 dar îmbunătăţit cu un ecran flexibil de 6 inci (720p). Telefonul este echipat cu: procesor 2,26 GHz Snapdragon 800, 2GB RAM, baterie de 3.500 mAh, cameră foto de 13 megapixeli, LTE şi Android 4.2.2.

Ineresant, producătorul a afirmat că smartphone-ul are un înveliş pe spate care se va „auto-vindeca” de zgărieturile de mărimea firului de păr. O altă proprietate unică o prezintă ecranul de închidere specială care foloseşte un efect de paralaxă pentru a mişca ecranul de închidere în direcţia curbei. Deasemenea conţine şi un Dual Window mode. Ecranul se constituie mai mult dintr-un substrat de plastic decât sticlă, care îi conferă flexibilitea necesară fără a se rupe. Acest lucru înseamnă o mare inovaţie în cazul telefoanelor cu ecran tactil deoarece acesta nu necesită carcasă pentru protecţia ecranului.

LGGFLEX_610x335
Sursa foto: Cbsi

Piaţa display-urilor flexibile este în tendinţă de creştere, aşa că este de aşteptat extinderea acestora şi pe alte dispozitive portabile cum sunt tabletele sau ecranele automotive.

Din păcate încă nu ştim cum funcţionează LG G Flex, deoarece compania nu vorbeşte despre o extindere internaţională, ceea ce lasă de gândit că acest smartphone este încă un prototip care va fi prezentat în Coreea de Sud în Noiembrie. Lansarea pe piaţă se aşteaptă abia la începutul anului viitor cel mai probabil în Statele Unite şi în UK.

Sursa: Pocket-lint

About the author