Nexus TV, televizor cu Android

nexus-tv-google

Conform surselor, Google se pregătește pentru lansarea unei cutii „Nexus TV” set-top box (dispozitiv smart TV), care va rula un OS bazat pe Android. De ceva vreme, se tot aud zvonuri despre un dispozitiv destinat pentru camera de zi, și care va fi lansat în curând de Google. În iulie, Wall Street Journal a scris un reportaj despre gadgetul echipat cu un senzor de mișcare și cameră video, în timp ce GigaOM în octombrie a raportat că Google are în plan de a-și schimba brandul Google TV, în favoarea noului titlu de „Android TV”, iar acum Information’s Amir Efrati declară că, Google are în plan lansarea set-top box-ului ce va rula Android, numit „Nexus TV”.

Reportajul citează cuvintele unui angajat anonim, care susține că dispozitivul va avea a cameră pentru Hangouts, dar care se poate folosi și pentru alte aplicații. Reportajul menționează de asemenea, posibilitatea ca device-ul să vină însoțit de o telecomandă cu tochpad. Conform relatărilor, Google și-a prezentat produsul, cu scopul de a-și selecta dezvoltatorii.

În final, The Information susține că Nexus TV nu va oferi suport pentru difuzări live TV. Acest fapt le va scăpa pe cei de la Google, de problemele legate de licențe, în colaborările cu furnizorii de „conținut”. Informațiile despre prețul și data lansării, susțin că dispozitivul va avea un preț „agresiv” și va fi lansat în prima parte a anului 2014.

Sursa: 9to5Google

About the author