Nokia Normandy, telefon cu Android de la Nokia?

În ultima vreme se tot auzea despre un telefon Nokia rulănd sistemul de operare Android, și se pare că tot mai multe informații apar despre acest dispozitiv misterios. Conform celor mai noi zvonuri, există un telefon cu numele de Nokia Normandy care va fi un terminal Android low-end. Imaginea cu smartphone-ul rulând Android a fost dezvăluit de către popularul sursă de ponturi @evleaks. Deși încă nu se știe prea multe despre dispozitiv, lipsa butonului hardware, butoanelor capacitive și a LED-flash-ului, ne indică faptul, că telefonul misterios, este probabil un device Asha, destinat celor cu buget limitat.

Nokia Normandy

Touși, dacă reportajul de la Verge’s Tom Warren este corect, situația modelului Normandy, ar putea fi mai complexă. Warren a verificat mai multe surse, care susțin că telefonul este un dispozitiv bazat pe sistemul Android, și lansarea ar trebui să aibă loc în 2014.

Zvonurile sunt un pic neclare, mai ales că firma Nokia va fi preluată de Microsoft, dar Warren oferă și câteva idei pentru clarificare. Conform spuselor lui, Normandy va fi un dispozitiv low-end, echivalentul Asha, și va rula o versiune alternativă de Android, care nu este asociat cu serviciile Google, exact ca și cel folosit de Amazon pentru Kindle Fire. În acest fel, Nokia va avea control deplin asupra ecosistemului dispozitivului, dar în același timp oferind aplicații complete, o problemă cu care se confrunta și înainte, la modelele Asha.

Întrebarea este, dacă Nokia se poate baza pe un app-store independent, sau dacă ar fi o idee mai bună, să înființeze unul propriu. În viitor vom afla probabil și răspunsul la întrebare, presupunând că Normandy va vedea lumina zilei (dacă zvonul este adevărat), însă părerea mea este că proiectul a fost deja în dezvoltare înainte ca Microsoft să achiziționeze firma, iar dacă ajunge să fie lansat, se va întâmpla înainte ca îmbinarea companiilor să aibă loc.

Într-o altă ordine de idei, Zauba, un site dedicat pentru urmărirea / monitorizarea produselor de import în India, ne oferă informații din industrie, a publicat informații privind un dispozitiv de 5.2” cu numărul de model RM-964. Conform raportului Zauba, device-ul este importat pentru testări și evaluări în India.

zaubaimportsheet

RM-964

Spre deosebire de Nokia RM-977 cu display de 4.5” și suport dual sim dispozitivul cu nume cod RM-964 este destul de scump, INR 34,524 (563$/410€). Conform informațiilor, produsul este unul cu single-SIM și la acest preț, este clar că este vorba de un model Lumia (dispozitivele Asha costă în jur de 5,000 INR), dar întrebarea rămâne, care mai exact?

Misteriosul dispozitiv cu ecran de 5.2”

O verificare rapidă ne-a dezvăluit un zvon mai vechi, privind un dispozitiv Nokia, cu display de 5.2”, despre care se presupunea că este Lumia 825, divulgat în August.

De atunci se știe specificațiile handsetului 825, acesta este dotat cu un ecran cu rezoluție 720p, chipset Snapdragon 400 (preocesor quad-core, Adreno 305) rulând Windows Phone OS (versiunea nu a fost specificată).

Se pare ca în ultima vreme Nokia a început / lucrează la mai multe proiecte, că mai exista înca un zvon că lucrează la un telefon de top, Lumia 929, cu ecran 1080p, chipset Snapdragon 800. Din specificații reiese faptul că acest terminal este destinat pentru a concura cu modelele flagship Android, în timp ce Nokia RM-964 Lumia 825 va concura cu modelele mid-range.

Sursa: @evleaks via EngadgetGSMArena

About the author