Ochelarii medicali Google Glass si un nou competitor

GoogleGlass1Google Glass a primit patru schelete noi, adică, ochelari de prescripție (4 modele), fiecare costând 225$. Vă amintiți când Google a susținut că dispozitivul va funcționa perfect și cu ochelari? Ei bine, în cele din urmă s-a adeverit, prin upgrade-ul sus menționat. Ochelarii sunt fabricati din titaniu, iar designul este elegant și modest. Există patru modele din care să alegeți – Curve, Thin, Split și Bold (selecția sunând mai mult ca „font”-uri decât stiluri). Hardware-ul Google Glass, se va atașa ulterior de scheletul nou, prin șuruburi.

GoogleGlassTwitterPost

În viitor, vom vedea mai multe stiluri de cadre (din alte materiale, forme diferite etc.), însă echipa din spatele noilor produse, susține că pe moment, obiectivul era simplicitatea.

GoogleGlass2

Noile produse, ajută de asemenea în ascunderea dispozitivului foarte evident. Scheletele sunt valabile începând din 28 Ianuarie, iar cel mai mare furnizor de produse optice din SUA, lucrează împreună cu Google, pentru a oferi cadre și lentile pentru cei care se califică.

Un purtător de cuvânt anonim a firmei Samsung, citat de către The Korea Times, sugerează că și Samsung s-ar putea să-și lanseze o versiune proprie a popularului Google Glass, înainte ca cel original să fie lansat publicului – adică, un dispozitiv Galaxy Glass, sau Gear Glass.

galaxyglass

Purtătorul de cuvânt a firmei Samsung:

„Va fi interesant să vedem care din companii va obține cote mai mari în cursa ochelarilor inteligente. Cu siguranță, cel care va face primul pas se va bucura de avantajul câștigat pe această piață profitabilă […]. Dispozitivele purtabile, nu pot genera un profit imediat. Lansările periodice, ne afișează angajamentul nostru, ca și un lider pe noile piețe…”

Firma sugerează, că produsul ar putea fi lansat la IFA, în Septembrie. Între timp, nu știm nimic de lansarea Google Glass-ului, adică, când va fi accesibil publicului. Reprezentantul anonim susține, că funcționalitatea dispozitivului, va fi similară cu Galaxy Gear – probabil nu cea mai bună alegere pentru comparație…

Reprezentantul Samsung din Statele Unite, susține că anul 2014 va fi un an excelent pentru dispozitive portabile, iar piața va valora peste 6 miliarde de dolari până 2016.

Sursa: Engadget, 9to5Google

About the author