Padfone Mini, 2 in 1 de la Asus

Ziua de 11 Decembrie a fost o zi importantă pentru ASUS. Compania a confirmat în mod oficial noul Padfone Mini, un dispozitiv care conține un telefon care vine însoțit de o tabletă-dock de 7 inch. Dacă ASUS Padfone Infinity 2 era prea scump pentru voi, probabil ați stat cu ochii pe zvonurile despre Padfone Mini. Zvonurile au fost confirmate – ASUS și-a prezentat noul telefon/tabletă (hybrid) în Taiwan.

Asus-Padfone-Mini

Dispozitivul este din clasa mijlocie a gadgeturilor mobile, are un display de 4.3 inch Super IPS cu qHD rezoluție (256 ppi), chipset Snapdragon 400 MSM8226 (4x Cortex-A7 @ 1.4 GHz, 1GB RAM, Adreno 305 GPU). Telefonul rulează Android 4.3 Jelly Bean.

Partea pozitivă este că telefonul este relativ compact și ușor, măsurând 129.3 x 65.6 x 8.7 mm, cu greutatea de doar 105 g. Bateria este relativ mică pentru un dispozitiv de acest gen, are doar 1500 mAh.

Telefonul are de asemenea o cameră de 8 megapixeli, f/2.0 și senzor BSI care este capabil de burst-shot-uri de 16-fps. Folosind funcția „Owl Mode”, camera este capabilă, chiar și în condiții cu lumină slabă. Dipozitivul este dotat și cu o cameră secundară, iar acesta este de 2 megapixeli. Memoria internă este de 16GB, cu posibilitatea expansiunii, prin adăugarea unui card microSD.

asus-padfone-mini

Sursa foto: @evleaks

Pe partea de conectivitate, avem două sloturi microSIM (dual-SIM), Wi-Fi b/g/n, Bluetooth 4.0, A-GPS și GLONASS.

În cutia Padfone Mini vom găsi un dock – tabletă, care are un ecran Super IPS cu rezoluția de 1280×800 pixeli (216 ppi). Tableta este dotată de asemenea cu o baterie proprie, acesta fiind de 2200mAh, iar greutatea docului este de 310g (în total, telefon + tabletă = 415g).

Specificațiile produsului, sunt cu un grad sub seria Infinity, dar în acest fel compania le poate oferi la un preț mai rezonabil. În afară de Taiwan, Padfone Mini va urma să fie lansat în China, Rusia, Indonezia, Hong Kong și Singapore, cu posibilitatea de a fi lansat și în Statele Unite.

Dispozitivul poate fi cumpărat în culorile: negru, alb sau vișiniu, însă primele unități vor fi exclusiv negre.

Prețul va fi ~ 405$/295€, sau combinate cu abonamente de telefonie mobilă.

CES 2014 se apropie foarte repede, și abia așteptăm să vedem ce telefoane, tablete, laptop-uri vor fi prezentate de data aceasta unde vor fi prezente cele mai mari producatori de dizpozitivele mobile.

Urmând succesul companiei Taiwaneze, Huawei vrea să intre pe piața hibridelor. Se zvonește ca printre noile device-uri de la Huawei, compania ar putea lansa și unul interesant cu numele de Huawei PhoPad. Compania s-ar putea să redenumească seria Ascend în PhoPad, sau vor scoate ceva similar cu ASUS Padfone (telefon ce poate fi introdus într-o tabletă).

Huawei-PhoPad

Compania Huawei este cunoscut pentru dispozitivele de mari dimensiuni, de ex Huawei Ascend Mate, lansat anul trecut la CES 2012, insoțit de Ascend P1 și Ascend D Quad. Produsele erau echipate cu ecrane uriașe de 6.1 inch, și era declarat dispozitivul cu cel mai mare display la acel moment.

Rămâne de văzut ce planuri au cei de la Huawei si ASUS, și așteptăm cu nerăbdare să vedem, ce ne-au pregătit companiile pentru CES 2014.

Prezentarea noilor telefoane ZenFone și Padfone Mini la CES:

Sursa: Engadget 1, Engadget 2, GSMArena

 

About the author