Parola Wifi transfomata in cod QR

În această lume, aproape digitalizată în totalitate, ocupă un rol foarte important internetul. Cu pătrunderea dispozitivelor cu adaptor de WiFi integrat (laptopuri, netbook-uri, tablete, smartphone-uri, televizoare inteligente și multe altele) în mai multe locale a apărut internetul fără fir. Dacă și tu ai un local dotat cu WiFi și ești vizitat de mulți prieteni este necesar să ai parola WiFi pusă pe perete în forma unui cod QR.

Codurile QR sunt folosite în multe scopuri fără nici un sens sau folos, dar un grup de dezvoltatori a reușit să folosească codul la un lucru foarte util. A fost creat un site care generează un cod QR dintr-o parolă, astfel găsind o soluție pentru o întrebare folosită foarte des de către prietenii și musafirii tăi: „Care este parola de la wireless?”. Completezi câmpurile cu numele rețelei de wireless (SSID), alegi tipul de encriptare folosit, introduci parola rețelei în câmpul respectiv și după ce ai dat click pe „Generate WiFi QR Code”, codul tău QR cu datele rețelei de WiFi este gata. Musafirii tăi trebuie doar să citească acest cod cu smartphone-ul sau cu tableta lor ajutat de o aplicație „QR Code reader” și automat sunt conectați la rețea de WiFi (numai pe platforma Android).

Dacă dorești un cod QR cu datele rețelei accesează site-ul și generează codul.

Aplicația Android pentru citire cod QR poate fi(QR Droid) descărcată de aici, iar plugin-ul pentru a te conecta automat la o rețea după citirea codului este disponibil aici.

Sursa: Playtech

About the author