Trillian, ca sa fi aproape de prietenii tai

Avem un număr mare de gadgeturi pentru terminale mobile cu care putem comunica între noi prin mesaje text, email, mesaje pe pereți și mesaje instante. Problema începe atunci când aveți foarte mulți prieteni pe diferite rețele sociale – Facebook, Yahoo, AIM, MSN, GTalk și multe altele – și de asemenea aveți și conturi pe fiecare rețea. Întotdeanu trebuie să folosiți a grămadă de gadget-uri pentru a rămâne în contact cu fiecare prieten, pentru rezolvarea problemei trebuie să găsiți o aplicație all-in-one cu care puteți fi conectat simultan la fiecare rețea socială folosind numai o aplicație. Soluția este Trillian. Această aplicație este disponibilă pentru terminale cu Android și iOS, vă permite să vă conectați simultan la marile rețele sociale. Trillian este cunoscut pentru utilizatori prin varianta pentru Windows și Mac. Dezvoltatorii acum au creat o versiune și pentru dispozitive mobile. Au făcut a treabă foarte bună, din versiunea de desktop au luat cele mai bune caracteristici și le-au ambalat într-o aplicație pentru mobil.

Primul pas pentru utilizarea aplicației este crearea unui cont de Trillian. Contul are rolul de a ține minte ușor toate conturile IM, și face conectarea cu rețeau Trillian Astra, de unde puteți comunica cu celelalte utilizatori Trillian. Înființarea contului este o procedură rapidă și în întregime gratuită.

Lista de contact

Interfața aplicației este ușor de navigat, toate contactele voastre sunt separate în diferite grupuri. Nu contează din ce rețea provin, în cazul în care sunt situate în grupuri pe ambele rețele au același nume. De exemplu dacă Yahoo și MSN este activat și ai persoane din ambele rețele sub un grup de ”Prieteni”, vor apărea unul lângă altul pe Trillian. Desigur unele rețele cum ar fi Facebook au creat propriile grupuri unde sunt introduse toate contactele sale și mutarea acestora din aceste grupuri nu este recomandată deorece poate provoca niște erori.

Adăugare cont

Adăugarea unui cont este o chestiune foarte simplă. Alegeți butonul ”Menu” pe dispozitiv, apoi alegeți secțiunea de ”Accounts”. Aici se află conturile adăugate de voi și dacă alegeți din nou butonul ”Menu” și selectați ”Add”, veți fi indicate la un alt ecran unde selectați rețeaua socială dorită și completați câmpurile libere cu informațiile voastre (nume de utilizator și parola). Apoi tap pe ”Add” și gata.

Conversații

Fereastra de conversație este simplă și de bază, deoarece sunteți pe chat cu un dispozitiv mobil. Toți ce veți vedea este o lista de mesaje recente, o căsuță pentru trimiterea răspunsurilor și un buton pe partea stângă a căsuței pentru adăugarea semnelor emoționale.

Diverse

Sunt multe alte funcții mici. Dacă apăsați numele vostru pe ecranul cu lista de contacte, puteți schimba numele de afișare, starea voastră de chat (online, offline, ocupat, etc) și puteți partaja mesaje pe rețele care suportă această opțiune.

Sunt și câteva setări pe care le puteți accesa apăsând butonul ”Menu” al dispozitivului și selectați ”Settings”. Aici puteți schimba setările referitoare la lista de contact, notificările și multe altele. Deci aveți posibilitatea de a particulariza pe Trillian în așa fel cum vă place.

Aplicația este disponibilă pe Play Store pentru terminale cu Android și pe iTunes pentru terminale cu iOS, deci aveți posibilitatea să începeți o viață mai simplă și ordonată în lumea aglomerată a rețelelor sociale.

Sursa: Makeuseof

About the author