Samsung a prezentat seria de tablete Pro la CES 2014

Note Pro 2

Noua tabletă de la Samsung este dotată cu specificații premium, o interfață pe bază de widget-uri și un ecran uriaș de 12.2 inch. Este vorba de noul Galaxy Note Pro, care a fost anunțat la CES 2014.

Tableta vine cu Android 4.4, lucru neobservabil la prima vedere, din cauza UI-ului personalizat. TouchWiz-ul întâlnit la produsele Samsung a fost schimbat cu noul Magazine UX. Interfața este mult mai grafică, și se folosește de widgeturi pentru afișarea informațiilor importante pentru utilizator. În timp ce icoanele sunt tot accesibile (în meniu sau pe homescreen), interfața seamănă mai mult cu Windows 8.1 decât Android, ecranul fiind împărțit pe segmente. Widgeturile sunt complet interactive, de ex. dacă glisați peste widgetul Flipboard, acesta va trece prin știrile setate – de asemenea, puteți personaliza dimensiunile widgeturilor, precum și plasarea/orientarea lor pe ecran.

Note Pro 1

Note Pro va fi propulsat ori de un procesor Exynos, ori de un Qualcomm Snapdragon 800 – depinde de zona de unde îl cumpărați. Va include de asemenea 3GB RAM, care ne va permite să rulăm 4 aplicații simultan pe ecran, în timp ce versiunea anterioară de Galaxy Note 10.1 putea afișa doar 2. Tableta ne oferă imagini impresionante și incredibil de clare, totul datorat ecranului cu rezoluția de 2560 x 1600. Tableta vine de asemenea cu o cameră principală de 8 megapixeli + flash, și o cameră frontală de 2 megapixeli. Ca și toate tabletele Samsung, Note Pro dispune de un port microSD, IR, și port microUSB pentru încărcare și trafic de date. Vor fi 2 versiuni, cu stocare de 32GB și 64GB.

Pe lângă flagship-ul Note Pro, compania va lansa încă 3 tablete din seria Galaxy Tab Pro. Tabletele vor avea diametrele de 12.2, 10.1 și 8.4 inch. Partea interesantă este că rezoluția este la fel la toate, adică 2560 x 1600. Noile tablete vor avea 2GB RAM, vs 3GB în cazul lui Note Pro. Fiecare model va avea o cameră principală de 8MP și o cameră frontală de 2MP. Tabletele vor rula Android KitKat, deci cumpărătorul va trebui să aleagă numai dimensiunea dorită (vă amintim că cel de 8 inch are aceeasi rezoluție ca și modelele mai mari, astfel imaginea va fi și mai clară). Tabletele vor veni cu procesor Exynos, sau Snapdragon 800 – în funcție de regiunea de unde îl cumpărați, exact ca și în cazul Note Pro.

Prezentarea tabletelor PRO la CES:

Sursa: Samsung, CNET

About the author