Sharp își lansează noile smartphone-uri denumite Aquos

Sharp își lansează noile smartphone-uri denumite Aquos și tablete, dotate cu ecrane bazate pe tehnologia IGZO – care consumă mai puțin ca și ecrane normale TFT LCD. Noul telefon Aquos mini SHL24 este un handset special, și nu numai din cauza că are un display de 4.5” cu o rezoluție de 1080p, dar și din cauza că este dotat cu așa numitul design EDGEST – care în principiu înseamnă un „bezel” minimalizată din trei părți: stânga, dreapta, și partea superioară. Acest design aproape fără „bezel/ramă”, ne oferă un telefon cu dimensiuni record, 63 x 124 x 9.9mm, și 115 grame, dispozitivul devenind astfel, perfect pentru utilizarea cu o singură mână.

În comparație, telefonul este la fel de înalt și lat ca și un iPhone 5s cu ecran de 4”, greutatea fiind de asemenea, similară. Sharp nu s-a oprit aici, și-a echipat telefonul cu un procesor quad-core de 2.2 GHz Snapdragon 800, 2 GB RAM, memorie de 16 GB plus slot pentru card de memorie, precum și o cameră principală de 13 megapixeli cu deschidere f/1.9, care se descurcă chiar și în lumină slabă. De asemenea, telefonul este rezistent la apă – cu certificat IP 57(1m de coloană apă/30 min), ca și orice handset cu stimă de sine, provenit din Japonia. Aquos mini SHL24 are o densitate a pixelilor de 487ppi, aproape cât Vivo Xplay 3S (dispozitivul ce deține recordul ppi), însă acesta vine cu un ecran de 6”, deci nu se pot compara direct.

Sharp-Aquos-miniDin păcate, nu avem detalii privind prețul dispozitivului, însă, telefonul face parte din noua gamă de primăvară – KDDI, ceea ce înseamnă că va fi valabil începând din Martie, în culorile: albastru, roz, verde, galben și alb. Mie îmi plac telefoanele cu design minimalistic, mai ales ideea unui telefon fără „bezel/ramă”. Ar fi un pas spre viitor. Însă, faptul că telefonul nu are ramă, însemna că vom acoperi o porțiune mai mare din ecran cu degetele – un compromis neglijabil.

 

 

 

Sursa: PhoneArena

About the author