Unpacked 5, evenimentul unde va fi prezentat Samsung Galaxy S5

Cu siguranță, Samsung se pricepe la stimularea apetitului fanilor săi. Tech-gigantul Coreean a anunțat că își va ține evenimentul „Unpacked 5” la Mobile World Congress – 24 februarie (nu este chiar cea mai subtilă referire la dezvelirea noului Galaxy S5).

Samsung Unpacked 5 invitatie

Nu există nici o garanție că noul smartphone va apărea la Barcelona, mai ales că firma și-a dezvelit numai un singur produs (Galaxy S II) în cadrul congresului comercial. Cu toate acestea, invitația menționează un produs „flagship”, și a trecut deja un an de la evenimentul numit „ready 4 the show” – și știm cu toți la ce se referea numărul 4.

SamsungTwitter_anunt

Fără alte formalități, să trecem la subiect. Se spune că Samsung Galaxy S5 va fi echipat cu un ecran de 5.24-inch 2,560×1,440 AMOLED și propulsat ori de un procesor Qualcomm Snapdragon 805, ori de un procesor Samsung Exynos 6. De asemenea, va avea 3GB RAM, 32 sau 64GB stocare internă, o cameră principală de 16 megapixeli, o cameră frontală de 3.2 megapixeli și o baterie de 3,200 mAh. Însă există câteva lucruri de care suntem aproape siguri că vor fi incluse în dispozitiv. Galaxy S5 va rula mai mult ca sigur Android 4.4 KitKat, peste care va veni și noua interfață TouchWiz (despre care am vorbit într-un articol anterior), și va include probabil și un slot microSD, pentru extinderea spațiului de stocare. De asemenea, va exista și o versiune LTE, precum și o versiune limitată la 3G.

Samsung-Galaxy-S5-zvonuri

Bateria de 3200 mAh, pare a fi o opțiune mult mai credibilă decât cea de 2900 mAh, despre care vorbeau zvonurile anterioare. Nu credem că Samsung (fiind obsedat de numere), va permite ca flagship-ul companiei LG (G2) să aibă o baterie mai mare (ca și capacitate) decât flagshipul lor. Este interesant că este o baterie cu aceeași capacitate ca și cea din Galaxy Note 3 – care vine cu un ecran mai mare. Problema este, că ecranul high-res al noului S5, ar putea să consume destul de mult…

Snapdragon 805 pare o alegere naturală pentru spec-obsedatul Samsung, însă, se spune că acestea vor fi lansate abia în Mai. Fie că Samsung a reușit să facă o afacere cu cei de la Qualcomm pentru a primi procesorul mai devreme, fie că vor exista mai multe modele de S5 (primele venind probabil cu un procesor Snapdragon 800, iar modelele viitoare cu versiunea 805 – ca și în cazul Galaxy S4 și procesorul i9506 Snapdragon 800, care a fost implementat mai târziu).

Partea bună, este că firma a decis să treacă la 32GB stocare pentru modelul de bază – lumea a fost blocată prea mult timp la 16GB. Se spune că camera va fi de 16MP, deși zvonurile recente vorbeau de unul de 21MP – sau, poate că Samsung va implementa senzorul 16:9 în S5 (ceea ce ar fi o premieră în lumea dispozitivelor mobile).

În mod evident, zvonurile pot fi greșite. Oricum, vom afla cu siguranță peste 2 săptămâni.

Update 1 – 12 Februarie

Samsung a postat un nou teaser azi, confirmând încă odată ca telefonul sau flagship va fi lansat la acest eveniment. Funcționalitățile principale ale noului device au fost listate și totul la puterea cinci. Un fapt interesant este că și cei de la Samsung văd categoria de Fitness un punct important și astfel listând ca unul dintre funcționalitățile prinicipale ale acestui telefon.

Samsung Galaxy s5 Teaser

Update 2 – 12 Februarie

O altă imagine interesantă a apărut pe un site olandez. Conform site-ului acesta este o fotografie a cutiei S5. Designul cutiei este asemănător cu cele  anterioare și cel mai important aspect este ca specificațiile telefonului sunt listate:

  • modem LTE Cat4 150 Mbps DL, 50 Mbps UL
  • procesor Quad Core 2.5 GHZ
  • ecran 5.25″ QHD Super Amoled (2K QHD = 2560 x 1440)
  • Cameră principala 20MP, cea frontală 2MP
  • SMART Remote
  • Full HD Playback și Recording
  • 3GB LPDDR3 RAM
  • GPS / GLONASS

zvon cutie Galaxy S5

Fotografia pare a fi reală, dar nu se știe niciodată dacă este un fals bine pus la punct. Rămâne sa vedem pe 24 Februarie…

Sursa: Engadget. Tablafon.eu

About the author