Viitorul e aproape, proiectul Google Tango

Google nu demult a anunțat Project Tango, un telefon prototip Android cu ecran de 5″ echipat cu senzori asemănătoare Kinect 3D, senzori pentru detectarea mișcărilor și senzori necesari pentru a crea un mediu virtual asemănător cu cel detectat / real. Echipa care lucrează la acest proiect se numește Advanced Technology and Projects (ATAP), un laborator separat pentru cercetări și crearea dispozitivelor avansate, care lucrează și la proiectul ARA, un telefon modular.

projecttango1

Dispozitivul este echipat cu cel mai nou chip low energy Myriad, permițând dispozitivului detectarea tuturor obiectelor din împrejurimi (inclusiv detectarea adâncimilor obiectelor)  și urmărirea obiectelor în mod mai precis decât un GPS fără să consume o baterie de mașină. De azi prototipul este disponibil pentru un număr limitat de dezvoltatori pentru a crea aplicații uimitoare, precum jocuri și navigări de tip indoor printre altele (limita este numai imaginația)

projecttango2

ATAP este responsabil și pentru unul dintre cele mai importante proiecte, proiectul ARA. Această echipă în urma vânzării companiei Motorola a fost axat la compania Google. Acum avem două proiecte interesante de urmat, unul fiind dedicat creării unui telefon modular, însemnând, că dacă ne-am săturat de un component al telefonului, de exemplu cameră, se poate cumpăra unul nou mai actualizat și introdus în telefon. Proiectul Tango are un țel mai nobil, aflăm de la Johnny Lee ( un fost angajat care a lucrat în echipa Microsoft Kinect), ajutarea persoanelor cu dizabilități.

Iată prezentarea proiectului Tango de la Google:

Sursa: Google via Engadget

About the author