Yota Phone, doua dispozitive laminate într-un singur telefon

La un moment dat în 2012, când am auzit prima oară de YotaPhone, am avut îndoieli privind ideea acesteia. Totuși, primul prototip a fost destul de reușit, iar ecranul auxiliar s-a dovedit a fi util. Pentru prețul de 499 primim de fapt 2 dispozitive, laminate într-un singur telefon.

Yota Phone Black / White

Prețul pare destul de mare, mai ales pentru cei care se focusează mai mult pe specificații. Dispozitivul rulează Android, și este propulsionat de un procesor dual-core 1.7GHz Snapdragon, 2GB RAM, 32GB stocare. Primul lucru pe care-l veți constata când țineți telefonul în mână, este greutatea și grosimea acestuia. Din cauza ecranului adițional, dispozitivul are 146 grame, și 9.9 mm grosime, lucru parțial compensat de curbura neobișnuită a ecranului E Ink, acesta fiind ușor înclinat pe o parte.

Produsul are un display de 4.3 inchi – 720p LCD, iar pe spatele acestuia, vom găsi încă un ecran, tot de 4.3 inchi, dar cu rezoluția de 640×360 pixeli, fabricat cu tehnologia E Ink. Folosind ecranul E Paper, dispozitivul poate afișa notificațiile continuu, fiindcă E Paper-ul nu consumă energie la afișarea imaginilor statice. Astfel, folosind doar ecranul auxiliar, care este de fapt un e-book reader (de ex. pentru citit), veți constata că bateria vă va ține chiar și 60 de ore.

YotaPhone ecranul secundarDin cauza senzitivității displayului, firma a fost nevoită să inventeze o metodă de a dispersa căldura generată de procesorul Snapdragon – sistemul a ajuns să fie patentat de către firmă. Când producătorul a fost întrebat despre prețul telefonului, acesta susținea că prețul se datorează în mare parte ecranului auxiliar, și celor 9 antene necesare pentru ca semnalul să nu interfereze cu claritatea imaginii E Ink. Aici putem adăuga și faptul, că Yota încă nu are o influență suficientă pe piață, pentru a negocia prețuri de chilipir de la cei ca Qualcomm. Cu alte cuvinte, costurile inițiale sunt inevitabile, lucru observabil și în prețul produsului.

Sursa: YotaPhone si Engadget

About the author