Black Friday în România

Sunt sigur că mulţi dintre voi pun întrebarea „Ce este Black Friday?” Black Friday este o „sărbătoare” americană, care marchează începutul sezonului de iarnă de cumpărători. Întotdeauna pică a doua zi după Ziua Recunoştinţei. În ziua de Black Friday mulţi vânzători îşi deschid magazinele în miezul nopţii, din motivul că mulţi angajatori dau liber angajaţilor. În această zi se găsesc peste tot reduceri incredibile. Reducerile de preţ pot ajunge până la 80%.

În România practizarea acestei „sărbători” a început în anul 2010, atunci când mai multe magazine mari de retail din ţară au început să ofere discounturi mari la produsele lor.

Black Friday 2013

“Nebunia” Black Friday vine în valuri! În 2013, vom vedea un Black Friday împărțit în două. eMAG și Flanco au anunțat recent că vor organiza Black Friday pe data de 22 noiembrie, în timp ce alte firme vor organiza campania de Black Friday, pe 29 noiembrie. eMAG a declarat că a luat această decizie fiindcă dorește să fie livrate comenzile până la 1 decembrie, deoarece nu doresc ca angajații lor să fie nevoiți, să lucreze în perioada aceea.

Black-Friday

Folosind aceeași idee de a începe Black Friday-ul mai devreme, se alătură și magazinele evoMAG, F64, Photosetup, Covera, Pc Garage, dar și Domo și Altex tot pe 22 noiembrie 2013 vor „sărbători” acest eveniment.

Flanco se așteaptă să aibă în jur de 1 milion de vizitatori cu ocazia acestei campanii, 180.000 de tranzacții și vânzări de 85 milioane de lei. Oficialii magazinului afirmă că au selectat 150.000 de produse care vor ajunge afișate cu preț redus, atât pe rafturi cât și pe site-ul lor, iar eMAG scoate la vânzare laptopuri sub 1000 de lei, iar laptopurile mai performante vor avea reduceri de până la 30-40%. Ca și o noutate, clienții vor avea și posibilitatea de a cumpăra telefoane combinate cu abonament Vodafone cu ocazia campaniei Black Friday.

eMAG.ro se așteaptă la dublarea indiciilor de anul trecut și estimează 200.000 de comenzi pe data de 22 noiembrie, peste 4 milioane de vizite și vânzări de 98 milioane de lei într-o singură zi. Principalul concurent al magazinului eMAG, evoMAG, nu se lasă mai prejos, anunțând că vor începe și ei tot pe 22 noiembrie, declarând că au deja un stoc pregătit special pentru eveniment.

Pe lângă principalii concurenți de Black Friday, Flanco și eMAG, Domo și-a trimis comunicatul de presă, prin care anunță, că își vor deschide campania de Black Friday tot pe 22 noiembrie, în care promit și ei o gamă de 8000 de produse disponibile, și vor crește numărul personalului care vor servi clienții cu 50%, pentru a reduce timpul așteptării la casele de marcat.

Pentru ca siteurile să nu fie indisponibile, cum au ajuns și anul trecut de Black Friday, firmele se pregătesc cu servere adiționale și mai mulți programatori, să sperăm că măsurile luate vor fi de ajuns.

Sursa: www.wall-street.ro, www.gandul.info, www.reduceriblackfriday.ro

Black Friday 2012

Deşi ne-am obişnuit că Black Friday să pice in ultima vineri a lunii noiembrie, în 2012 lucrurile se schimbă puţin, iar evenimentul mult aşteptat are loc pe 23 Noiembrie în Statele Unite. Cum Vinerea Neagră din România este strâns legată de evenimentul de afară, anul acesta Black Friday Romania 2012 va avea loc tot pe data de 23 Noiembrie.

Trebie să fiţi pe fază, că majoritatea ofertelor de la magazinele locale se vor împarţi pe toată durata săptămânii în care pică Black Friday 2012, adică 19-25 Noiembrie. Cele mai mari discounturi însa la laptopuri, televizoare, telefoane mobile şi alte gadgeturi vor apărea vineri, şi în weekendul imediat următor, pe 24 şi 25 Noiembrie, ca şi în anii precedenţi.

Categoria produselor la care se anunţă reduceri de 50-70%, sau chiar şi mai mult sunt produsele de tip IT (laptop-uri, smartphone-uri, şi tablete), televizoarele LCD şi plasmele cu diagonală mare vor avea reduceri mari, dar să nu uităm modelele compatibile cu tehnologia 3D. Dintre produsele non-IT ies în evidenţă cu siguranţă produsele electrocasnice (combinele frigorifice, aragazele, plitele si hotele electrice), dar putem menţiona şi cărţile, CD-urile cu muzică, filmele DVD şi Blu-ray.

Vă aşteptăm pe 23 noiembrie să sărbatorim împreună Ziua Reducerilor (Black Friday).

Se pare că emag va avea la promoție multe tablete, inclusiv iPad2 WiFi 16GB, pe linkul de mai jos găsiți toate produsele promoționale.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*