Cum cureti ecranul tabletei?

clean-tablet-touchscreenVă cumpărați cea mai nouă tabletă. Îi admirați rezoluția, imaginea superbă, designul, abia reușiți să vă abțineți să n-o îmbrățișați. Apoi cu începerea utilizării, apar primele amprente, și cu un pic de ghinion – chiar o zgârietură.

Pentru a menține displayul curat a tabletei, vă prezentăm patru sfaturi care vă pot ghida în timp.

 

  • Cârpa cu microfibre

Folosind doar câteva picături de apă pe cârpa cu microfibre curată, puteți șterge cu ușurință amprentele în câteva secunde. Pur și simplu, ștergeți ecranul (cu răbdare) prin mișcări circulare, până ce amprentele uleioase dispar. Microfibra nu zgârie suprafețele sensibile, și se pot cumpăra din orice magazin IT.

  • Folosiți o folie protectoare

Folia nu trebuie folosită în toate cazurile, de exemplu în cazul ecranelor tratate (Gorilla Glass) nu va fi prea util, dar depinde de persoane, poate fi o necesitate. Însă ecranele netratate, vor fi menținute o perioadă mai lungă fără zgârieturi, iar când folia se deteriorează, se poate schimba cu unul nou. Folia nu are efect asupra acumularea amprentelor…

  • Kit pentru curățarea ecranelor

Dacă aveți un buget mai „generos”, un kit de curățare vă va fi de mare folos. Acesta cuprinde o cârpă/șervețel cu microfibre, soluții pentru curățare și manualul de utilizare. Kitul este ideal pentru tablete, monitoare, telefoane și televizoare. Este un pachet „bun la toate”.

  • Spălați-vă pe mâini

Majoritatea reziduurilor de pe ecranul tabletei, provin de pe degetele utilizatorului. Mâinile uleioase vor lăsa amprente mult mai ușor. Pentru a evita această situație, spălați-vă pe mâini cu apă și săpun înainte de utilizare. Evident nu puteți face asta tot timpul, însă orice gest ajută. Știu că nu este un sfat bazat pe „știință” și gadgeturi interesante, însă până ce producătorii vor lansa un display mai puțin predispus la acumularea amprentelor, trebuie să ne descurcăm cu ce avem la dispoziție. Există deja prototipuri (în faza de testare), însă nu știm exact când vor fi lansate. Totuși, măcar știm că producătorii se străduiesc să ne scape de problema enervantă.

Nu ne asumăm răspunderea dacă iți deteriorezi tableta sau ecranul tabletei, detaliile menționate mai sus sunt informații generale informative și aplicănd corect sfaturile vei avea un dispozitiv curat și fără deteriorare.

Articol realizat pe baza unei aparitii pe TechInStyle.tv