Curatarea ecranului senzitiv la atingere (touchscreen)

Curățarea ecranului tactil (touchscreen) al unui smartphone este simplă. Nu aveți nevoie de un kit special sau o soluție de curățare, o puteţi face cu materialele pe care le aveţi la îndemână. Dar să aveţi grijă că multe tipuri de haine și soluții de curăţare pot deteriora un touchscreen.
Odată ce ați înțeles ce să faceţi și ce să nu faceţi, puteți curăța în condiții de siguranță touchscreen-ul smartphone-ului sau tabletei în doar câteva secunde.

Ce să nu facem?

Înainte de a trece la metoda rapidă și ușoară de curățarea în siguranță a ecranul tactil al dispozitivului, trebuie să menţionez câteva lucruri pe care să nu le faceţi:
– nu folosiţi produse chimice concentrate, cu amoniac, sau pe bază de alcool. În cazul în care lichidul este necesar, puneţi pe cârpă o cantitate mică de apă.
– nu folosiți cârpe abrazive, prosoape de hârtie, hârtie sau țesuturi, care pot zgâria ecranul tactil. În schimb, utilizați cârpe din microfibre, care sunt special concepute pentru curățarea suprafețelor sensibile.
– nu folosiți o cantitate mare de apă. În cazul în care este necesară o cantitate mai mare de apă este recomamdat să opriţi telefonul.
– nu apăsați prea tare ecranul în timpul curăţării, deoarece poate cauza deteriorarea aparatului.

Acest proces va fi diferit în cazul în care aveți o folie pe ecran. Metoda de mai jos este pentru curăţarea ecranelor de sticlă – în cazul în care ecranul este acoperit cu o folie, puteţi utiliza alte tipuri de soluții de curățare.

Cea mai optimă soluție: o cârpă din microfibră

Pentru curățarea ecranul touchscreen, aveţi nevoie de o cârpă din microfibră. Pentru ecrane mai murdare, puneţi o cantitate mică de apă pe cârpă şi aşa stergeţi ecranul.
Auzind termenul „cârpă din microfibră,” nu trebuie să vă speriați, nu este un produs sofisticat, scump sau greu de obținut, chiar deopotrivă, este un produs foarte comun și ieftin. Acest material este folosit și pentru curățarea ochelarilor. De obicei la cumpărarea unei perechi de ochelari primiți și o astfel de cârpă. Acest material poate curăţa în siguranță suprafeţele din sticlă fără să lase zgârieturi.
De ce o cârpă din microfibră? Conține fibre foarte mici care nu vor zgâria ecranul şi atrage foarte bine praful și uleiul acumulat pe touchscreen.

 

Cum trebuie curăţat un touchscreen?

Acum, că aveți cârpa ideală pentru curățarea ecranul, procesul este foarte simplu:
1. Opriți aparatul. Acest pas este opțional, dar dacă veți folosi apă este recomandat.
2. Ștergeți ecranul numai într-o direcţie ori verticală ori orizontală cu acest material.
3. Dacă este necesar, utilizaţi o cantitate mică de apă. Ştergerea trebuie să fie ca la punctul 2.(Frecarea într-un cerc mic poate fi necesară în cazul în care murdăria nu vine jos).
4. Ștergeți ecranul cu partea uscată a cârpei şi lăsați restul să se usuce la aer.

Pentru prevenirea murdăririi foarte dese a ecranului nu uitaţi să vă ţineţi mâinile întotdeauna curate când folosiţi telefonul. Mai puţin ulei pe degete înseamnă mai puţină murdărie pe touchscreen.

Nu ne asumăm răspunderea dacă iți deteriorezi telefonul sau ecranul telefonului, detaliile menționate mai sus sunt informații generale informative și aplicănd corect sfaturile vei avea un dispozitiv curat și fără deteriorare.

Sursa: Makeuseof

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*