Noutati despre noul Firefox OS

Mozilla a pornit al doilea val de lansări a noului sistem de operare Firefox OS. Începând din luna Octombrie cu Deutsche Telekom’s Congstar în Germania, urmat de America Latină, și acum în mai multe țări Europene, OS-ul devine din ce în ce mai răspândit.

În ultimele săptămâni, Deutsche Telekom a început să ofere telefoane cu Firefox OS, prin Telekom din Ungaria și Cosmote din Grecia. La începutul anului, firma germană a lansat telefoanele cu noul OS în Polonia, prin T-Mobile.

Telenor este de asemenea, un susținător activ a noului program. Firma susține că primele telefoane cu noul OS, au fost scoase la vânzare luna trecută în Ungaria, iar lansarea lor a avut deja loc și în Serbia și în Montenegro.

FirefoxOS multilingual

În momentul de față, Firefox OS este disponibil în 13 țări, urmând să fie lansat în mai multe.

Mozilla lucrează împreună cu distribuitorii de telefonie mobilă, dezvoltatori software și hardware, pentru a ne oferi mai multe opțiuni și control în lumea industriei.

Firefox OS Logo, marcă înregistrată Mozilla

Dispozitivele Firefox OS, sunt primele care sunt propulsionate exclusiv prin folosirea technologiei Web, cu gândul de a ne oferi performanță și libertate în personalizare, tot ce v-ați dori de la un smartphone. Noul brand’ susține că ne va oferi o experiență frumoasă și intuitivă, și va fi de neegalat de către orice alt OS.

Noul sistem a atras atenția și companiilor mari. Noile reportaje spun, că Samsung și-ar dori un parteneriat cu Mozilla, sperând la combinarea Firefox OS cu Tizen.

La o conferință recentă, Șeful Secretar a firmei Samsung, Wonsuk Lee susținea că o relație între cele două sisteme este posibilă. Ambii sunt bazate pe HTML5, însemnând că aplicațiile dezvoltate pentru unul dintre ei, pot fi folosite și pentru celălalt. Atât Tizen cât și Firefox, luptă pentru adoptarea lor de către consumatori, lucru ce devine tot mai dificil, pe o piață aglomerată de sisteme operaționale.

Tizen Logo

Deși Firefox este deja disponibil pe piață, se luptă pentru a-și găsi punctul de sprijin. Parteneriatul cu Tizen, ar însemna că pot adăuga numele Samsung lângă produs, care în sine ar ajuta, dar soft-ul este probabil prea limitat în funcționalitate, pentru a le aduce vreun beneficiu „real”.

Sursa: Blog Mozilla via AndroidCommunity

About the author