Tableta de budget cu Firefox OS

Chiar dacă Statele Unite n-ar avea șansa să se bucure de tabletă cu sistemul de operare Mozilla de la bun început, lumea va fi intodusă în curând noului dispozitiv Firefox, ce a ajuns deja la faza de testare.

Mozilla a început testarea noului sistem operațional – bazat pe browser (Firefox), pe propria tabletă. În prezent, Firefox OS este destinat exclusiv smartphone-urilor, dar are șanse să ajungă chiar și pe televizoare, însă, aceasta este prima oară când vom întâlni sistemul pe un dispozitiv cu ecran mare, adică pe o tabletă.

Tableta Firefox

Prototipul construit de către Foxconn, nu este chiar un dispozitiv high-end, dar nu este nici unul slab. Specificațiile ne arată o tabletă cu un ecran de 10 inch (multi-touch) – rezoluție de 1280×800, procesor A7 quad-core de 1GHz, precum și un GPU PowerVR SGX544MP2. De asemenea, va veni cu 2Gb RAM și 16GB stocare + slot microSD – adică, specificațiile nu sunt chiar fantastice, dar sunt suficiente pentru satisfacerea nevoilor utilizatorilor. Dincolo de acestea, tableta dispune și de o cameră principală de 5 megapixeli, o cameră secundară de 2 megapixeli, slot micro USB și un port pentru căști. Pe partea de conectivitate, avem conexiune Wi-Fi, Bluetooth, precum și GPS, iar bateria, are o capacitate de 7000mAh.

Într-o epocă în care ecranele cu o densitate mare de pixeli sunt la modă, dispozitivului îi va fi destul de greu să concureze cu produse de genul Retina iPad, Nexus 10, sau Nexus 7, însă, nu asta era intenția companiei. În schimb, diplay-ul ne sugerează faptul, că intențiile companiei sunt direcționate spre piețele în dezvoltare.

Aceasta este cheia aici: piețele în dezvoltare. Cu toți am văzut când Mozilla s-a retras spre sfârșitul anului 2013, după ce a anunțat că smartphone-urile cu Firefox OS, nu vor apărea pe piața din Statele Unite (nu în viitorul apropiat). Compania, vrea să se concentreze în special pe zone în care concurența nu s-a extins prea mult, adică zone mai sensibile la prețuri. Asta nu înseamnă că dispozitivele nu vor atinge niciodată Statele Unite, dar pe moment, Mozilla susține că are mai multe șanse pentru succes, în zonele sus menționate.

Sursa: Slashgear

About the author