Apple a pierdut procesul in favoarea unei companii care produce telefoane Android

Compania Apple a pierdut un proces intentat de o companie braziliană, care produce telefoane Android cu numele de iPhone Neo One. Gradiente Electronica a înregistrat marca ”iphone” în Brazilia cu 6 ani înainte de firma americană, în anul 2000.

Justiția braziliană a decis că compania Apple nu are drepturi exclusive în folosirea mărcii în Brazilia în cazul telefoanelor mobile, dar poate continue să vândă telefoanele sale în țară, însă nu a pierdut dreptul de a folosi marca în cazul altor produse cum ar fi îmbrăcăminte sau software. Compania braziliană poate să ducă această decizie la un alt nivel dacă decide să intenteze un proces pentru toată piața sud-americană.

Cei de la Apple deja au făcut recurs, băzând pe faptul ca Gradiente Electronica nu a lansat nici un telefon care poartă numele de iPhone până în Decembrie 2012, ceea ce înseamnă că au depășit limita de 5 ani și totodată i-au rugat pe cei de la Instituția de proprietate industrială să retragă drepturile de folosire a mărcii companiei braziliene pentru aceste cauze.

Pentru a afla mai multe despre telefonul lansat de Gradiente electronica accesează articolul Noul iphone anuntat, dar acum pe Android

Sursa: BBC UK

About the author