Apple iPad Mini cu ecran Retina pus în vânzare

Apple a lansat noul iPad Mini 2 cu Retina display de 324 ppi, disponibil acum în magazinele sale online. Dispozitivul debutează în două culori, Space Gray şi Silver. Tableta este disponibilă în diverse variante, de la 16GB până 128GB cu pachet de Wi-Fi şi Wi-Fi + Celluar 4G.

display_hero

Deși compania a anunţat două tablete deodată, iPad Mini 2 și iPad Air, lansarea oficială a acestora a picat pe diferite date. Ultimul a ajuns pe piață foarte repede, încă pe data de 1 Noiembrie, însă pentru lansarea lui Mini am așteptat timp de două săptămâni. Pentru această tabletă, compania din Cupertino a ales un procesor Apple A7 de 64bit, asemănător cu ceea ce găsim în noul iPhone 5S. Tableta este echipată cu o camera foto principală iSight de 5 megapixeli, si cu una frontală de 1.2 megapixeli. Ecranul Retina de 7.9″ este capabil de rezoluția 2048 x 1536 pixeli, pentru a oferi o experiență cât mai plăcută în timpul utilizării acestui dispozitiv subțire și ușor.

Ne-am obișnuit cu faptul că în afara Statelor Unite produsele Apple primesc un boost de preț. Preţurile în funcţie de cursul valutar al fiecărei ţări, în Japonia costă $422, varianta cu WiFi, în comparaţie cu $399 în SUA. Germania, Olanda și Italia au la vânzare iPad-ul la $522, varianta cu WiFi şi $682 varianta Cellular în comparaţie cu $399/ $529 în Statele Unite. Franţa se pare să stea cel mai rău cu preţurile, aici costă $536/ $695. Toate preţurile menţionate se referă la varianta cu 16GB memorie internă.

iPad Mini

Tableta este disponibilă deja în România la un preț de pornire de 1999 RON.

Aşteptăm cu nerăbdare opiniile despre acest model nou, deoarece pare a fi o achiziţie solidă pe parcursul sărbătorilor din acest sezon.

Sursa informații și imagini: GsmArena, Tablet-News, Apple

About the author