Noi zvonuri despre mult asteptatul smartwatch de la Apple

Conform relatărilor, iOS 8 și iWatch, vor fi focusate pe ideea fitness-ului. Încă nu știm exact cum va arăta smart-watch-ul de la Apple, sau nici cum se va numi – mda, iWatch pare destul de corect, însă un raport recent de la 9to5Mac ne arată o grămadă de informații noi.

În primul rând, dispozitivul va funcționa concomitent cu aplicația „Healthbook” – o aplicație ce va urmări diverse aspecte legate de fitness și sănătate (etapele exercițiilor, distanța etc, precum și tensiunea arterială, ritmul cardiac etc.). În al doilea rând, se pare că Healtbook (cel puțin în prezent) este o parte esențială a sistemului operațional iOS 8, iar cuplat cu un iWatch, cei doi vor fi capabili să urmeze mai multe aspecte a sănătății și a fitness-ului.

iWatch concept

Chiar dacă noul dispozitiv se va focusa mai mult pe sănătate și fitness, zvonurile vorbesc și de încărcare wireless (potrivit New York Times). Încărcarea inductivă a venit ca și un val pe piața dispozitivelor mobile, iar printre produsele echipate cu această tehnologie, se numără Google Nexus 4, Nexus 5, Lumia 920 etc. Însă, nu prea există dispozitive mai mici ca și un telefon, care să aibă aceeași tehnologie. Cu toate acestea, Apple vrea să „înghesuiască” în iWatch sistemul necesar pentru încărcarea fără fir.

Tehnologia funcționează în felul următor: câmpurile electromagnetice sunt generate de o platformă/dock de încărcare, care sunt apoi preluate de bobine metalice (în interiorul dispozitivului) și transformate în energie electrică (printr-un circuit dedicat procedurii), ce va fi folosit pentru încărcarea telefonului. Compania din Cupertino experimentează și cu alte metode de încărcare, însă acestea sunt la ani buni departe de a fi lansate publicului. Sursele au menționat de asemenea, includerea unui strat fotovoltaic sub ecranul dispozitivului, în timp ce compania a experimentat și cu încărcarea cinetică – o tehnologie ce este deja folosită la ceasurile moderne (non-inteligente). Încărcarea cinetică pare chiar o idee bună, mai ales dacă dispozitivul va fi focusat pe fitness.

Cine nu și-ar dori să alergă vreo 2-3 kilometrii pentru a-și încărca ceasul? :)

Nu vă panicați, ajunge doar să vă mișcați un pic cu ceasul pe mână…

Sursa: NYTime, 9to5Mac

About the author