Un iPhone mai ieftin

După un raport de la Digitimes ce a apărut la începutul acestei săptămâni, The Wall Street Jurnal a confirmat că iarăși au apărut niște zvonuri neoficiale (în anul 2011 a eliberat un raport similar) despre un iPhone mai ieftin, care este posibil că va fi lansat în acest an.

Telefonul mobil inteligent mai ieftin de la Apple după afirmația lui WSJ, va fi construit din piese mult mai ieftine, de exemplu carcasa, în loc de aluminiu va fi alcătuită din plastic policarbonat sau din piese reciclate din vechile modele iPhone.

După raportul lui WSJ Apple lucrează la acest proiect de câțiva ani, dar încă nu au luat măsuri importante în favoarea lansării acestui dispozitiv. Noul iPhone va lua în țintă piețele din China, unde prețul înalt al telefonului este o mare problemă.

Dacă zvonurile sunt reale și Apple într-adevăr va lansa un model mai ieftin pe piață, atunci va ajunge pe o poziție mult mai bună decât unde se află în prezent față de Android din punct de vedere a vânzărilor.

În raport, cei de la Digitimes au menționat și faptul că noul iPhone ieftin va fi dotat cu un ecran mai mare decât iPhone 5. Analiștii au spus că Apple a luat decizia lansării unui model mai ieftin pentru a ajunge la milioanele de utilizatori care nu-și permit iPhone-urile recente din cauza prețului foarte mare.

Sursa: TechCrunch

About the author