Galaxy Nexus intre telefoane high-end

Samsung Google Galaxy Nexus a fost primul model lansat în lumea telefoanelor mobile inteligente care a fost dotat cu sistemul de operare Android 4.0 Ice Cream Sandwich. Terminalul a fost lansat în luna octombrie 2011, dar trebuie menționat că și acum se află printre telefoanele high-end. După lansare a cauzat o mare dezamăgire deoarece mulți s-au așteptat la un dispozitiv cu un procesor dual core Samsung Exynos de 1.5GHz, cameră foto de 8MP şi un acumulator de 2050mAh. Dar și fără aceste specificații a devenit cel mai puternic smartphone pe piață în anul 2011.

Galaxy Nexus (Nexus 3) a sosit cu un ecran HD, fiind printre primii telefoane dotate cu un astfel de panou. Ecranul Super AMOLED de 4.65” are o rezoluție de 1280 x 720 pixeli şi o densitate de 326ppi. În spatele acestui panou uriaș se află procesorul dual core Cortex A9 de 1.2GHz şi memoria de 1GB RAM care oferă o rapiditate extraordinară sistemului de operare Ice Cream Sandwich și aplicațiilor ultra performante disponibile pe Google Play.

Este un telefon mare, dar dacă luăm în considerare diagonala ecranului mărimea acestui dispozitiv este acceptabilă (135.5 x 67.9 x 8.9mm, 135g). Pe spatele telefonului a primit un loc o cameră de 5MP, capabilă de înregistrări video de până la 1080p. Sursa de energie a telefonului este asigurat de o bateria de 1750mAh.

Pe puntea terminalului poate fi găsit o așchie NFC, un Bluetooth 3.0, un port micro USB, o conectivitate WiFi, HSPA+ şi LTE, un giroscop, un accelerometru, un proximetru, un compas şi un barometru. În ceea ce privește spațiul de stocare avem la dispoziție două variante, una cu 16GB și una cu 32GB.

Dacă doriţi un telefon inteligent de o performanţă acceptabilă şi să fie la un preţ bun, alegerea cea mai bună este Samsung Galaxy Google Nexus. Un lucru foarte interesant este că acesta este singurul dispozitiv de până acum care va suporta noul sistem de operare Ubuntu phone OS.

Cumpără acum telefonul mobil inteligent Galaxy Nexus.

 

 

 

About the author