Google Nexus 10, un gladiator adevarat

Google cu sistemul de operare Android a intrat în arena smartphone-urilor acum câțiva ani și deja a ieșit învingător, dar cu toate astea lumea tabletelor a prezentat pentru Google o provocare mai mare. Google și partenerii săi acum încep să găsească locul și să lanseze tablete care pot intra în luptă împotriva dominatorului iPad.

Android numai după doi ani a reușit să scutură brand-ul iPad mini cu tableta Nexus 7 și să iasă învingător în această luptă foarte strânsă. După acest succes de bine meritat, Google a prezentat soldatul său, Nexus 10 care are capabilitatea de a doborâ pe marele iPad. Terminalul a primit un chipset total nou și un ecran Retina-killer care este un început destul de bun. Nexus 10 cu toate astea și cu un sistem de operare plin de caracteristici extraordinare are o mare șansă să învingă pe marele iPad.

Google prin colaborare cu Samsung a reușit o tabletă foarte bună, cu un design unic și cu specificații mai bune ca la iPad. Nexus 10 a primit un ecran Super PLS TFT de 10.1” care are o rezoluție de 2560 x 1600 pixels și o desnitate de pixeli de 300ppi, lăsând în urma sa celebrul ecran Retina de la Apple (9.7”, 2048 x 1536 pixeli, 264ppi). Acest ecran este protejat de Corning Gorilla Glass 2.

Google Nexus 10 vine cu cel mai nou sistem de operare de la Google, Android 4.2 Jelly Bean. Inima acestei tablete formează procesorul dual core Exynos 5250 Cortex A15 de 1.7GHz, care este ajutat de memoria de 2GB RAM. Terminalul este disponibil în două variante, varianta cu un spațiu de 16GB și varianta de 32GB. Dacă luăm aceste specificații și comparăm cu specificațiile rivalului său, iPad 4 (procesor dual core Apple A6X la 1.4GHz), putem confirma că Nexus 10 iarăși a ieșit învingător.

Camera foto spate de 5MP este asemănător cu camera plasată pe iPad 4. Însă tableta Google a primit o camera foto frontală mai performantă de 1.9MP, ca tableta Apple (1.2MP). În ceea ce privește acumulatorul acestei tablete iPad 4 cu bateria de 11560mAh învinge pe Nexus 10 (9000mAh).

În ciuda faptului că Nexus 10 a primit un ecran mai mare cu 0.4” ca iPad 4 au dimensiuni aproape similare, chiar pe unele părți Nexus duce palma, fiind mai îngust și mai subțire (Google Nexus 10: 263.9 x 177.6 x 8.9mm/Apple iPad 4: 241.2 x 185.7 x 9.4mm). Apple iPad 4 și în greutate este învins, fiind mai greu cu 59g, dar acest excedent de greutate este mulțumit faptului că tableta de la Apple are o carcasă din aluminiu iar tableta de la Google este din plastic.

Luând în considerare toate trăsăturile tabletelor putem inaugura un nou campion, pe Samsung Google Nexus 10 care după o luptă foarte strânsă a ieșit învingător, detronând după doi ani de zile pe liderul iPad 4. Și încă un lucru foarte interesant, că pe acest nou rege puteți achiziționa la un preț de 20% mai mic ca pe iPad 4.

Cumpără acum tableta Nexus 10.

Pentru mai multe detalii click aici.

About the author