Google Nexus 4 in Romania

Smartphone-urile Google Nexus cu experienţa pură a lui Google întotdeauna au stabilit standardele. Primul Nexus de la Google era Nexus One, prin care însă nu au realizat vânzări masive dar au dat lumii o putere brută de Android. Sunt smartphone-uri pe care îl aşteptăm cu multă anticipare, dar când începem să-l folosim provoacă o mare dezamăgire, şi sunt smartphone-uri cu mici aşteptări, care ne cauză surpize foarte plăcute. Această surpiză a sosit şi prin Google Nexus 4.

Nexus 4 se pare să fie o copie Samsung-ului Galaxy Nexus dar după părerile băieţilor de la Techradar există o diferenţă atunci cănd scoţi din cutie. Diferenţa între cele două telefoane este, că Galaxy Nexus era frumos, iar Nexus 4 este o capodoperă.

Noul smartphone de la Google are o mărime de 133.9 x 68.7 x 9.1mm, ceea ce înseamnă că este similar cu predecesorul său. Partea frontală este acoperită cu o sticlă Corning Gorilla Glass 2 care protejează ecranul de 4.7″. Întreaga parte frontală este situată într-o ramă cromată şi strălucirea acesteia se extinde pe partea din spate a dispozitivului. Cu o greutate de 139g nu se află între cele mai uşoare smartphone-uri.

Ecranul True HD IPS Plus de 4.7″ cu o rezoluţie de 1280 x 768 şi cu o densitate de pixeli de 318ppi lasă în urma sa ecranul Retina de la Apple. Are o calitate extrem de bună culorile fiind într-o armonie extrem de perfectă.

Pe partea superioară a telefonului este plasat jack-ul de 3.5mm pentru căşti, pe partea stângă se află butonul pentru volum şi slotul pentru micro SIM, portul micro USB a primit un loc pe partea de jos între nişte şuruburi dubioase, iar butonul blocare/deblocare/pornire/oprire este plasat pe partea dreaptă a telefonului.

Este un dispozitiv „unibody”, asta înseamnă că bateria nu se poate schimba. Are o bateria puternică de 2100mAh, timpul de convorbire este 15 ore iar timpul de aşteptare este 390 de ore. Nu are slot pentru microSD şi spaţiul de stocare internă este 8GB care după părerea mea este cam puţin pentru un astfel de telefon, dar din fericire există şi o variantă de 16GB.

Dacă te uiţi sub capota telefonului îţi dai seama că pentru LG nu au existat limite în ceea ce priveşte specificaţia dispozitivului. Nexus 4 a primit un procesor quad core Qualcomm Snapdragon S4 de 1.5GHz şi o memorie de 2GB. Telefonul premium de la Google vine cu noul sistem de operare Android 4.2 Jelly Bean. Surpiza cea mai mare este, că acest telefon de noua generaţie este mai ieftin decât vechiul model Nexus şi este disponibil şi în România.

Sursa: Techradar

 

About the author