HTC 8X si HTC 8S

HTC 8X şi HTC 8S sunt cele mai noi telefoane inteligente de la HTC care vin cu sistemul de operare Windows Phone 8. Nu se poate menţiona în acelaşi timp cele două modele, deoarece HTC 8X este un telefon de clasa superioară iar HTC 8S se clasifică în clasa medie. Dar totuşi au ceva în comun, exteriorul dezvoltat cu precizie şi fineţe iar nuanţele în care se strălucesc nu lasă ca telefoanele să rămână neobservate oriunde ar fi.

 

Design

Ambele terminale se laudă cu un design unic, nu găseşt încă un telefon cu un astfel de aspect. 8X cu aspectul său iconic combină design-ul simplu cu o structură inovativă, unică şi compactă. Aceste declaraţii se pot spune şi despre modelul 8S care cu combinaţia armonică a nuanţelor nu are nici o concurenţă pe piaţa dispozitivelor mobile. De asemenea la ambele modele forma externă este perfectă, cu linii dinamice care nu conţin suprafeţe ascuţite. Butoanele se potrivesc cu o mare precizie în carcasa unibody al aparatului cu care măresc apariţia estetică. Prin greutate şi mărime ambele telefoane se clasifică între cele mai uşoare smartphone-uri al prezentului, HTC 8X are 130g şi 132.4 x 66.2 x 10.1mm iar HTC 8S are 113g şi 120.5 x 63 x 10.3mm.

 

Ecran

HTC nu făcea glumă niciodată cănd era vorba despre calitatea ecranului şi nici acum nu ne dezamăgesc. Modelul 8X a primit un ecran senzitiv la atingere super LCD2 HD de 4.3″ protejat de Corning Gorilla Glass 2, care are rezoluţia de 1280 x 720pixeli şi densitatea de pixeli de 342ppi. Oferind o experienţă nemaipomenită care dă senzaţia ca tot telefonul pur şi simplu prinde viaţă. Fratele cel mic 8S nu a primit un ecran de calitate superioară, dar oferă o experienţă plăcută în timp ce folosim acest dispozitiv. 8S este dotat cu un ecran super LCD protejat de Corning Gorilla Glass. Ecranul de 4″ are o rezoluţie de 800 x 480pixeli şi o densitate de pixeli de 233ppi.

Interior

Pentru o rulare fină şi fără probleme al sistemului de operare Windows Phone 8 şi aplicaţiilor oferite de Microsoft ambele dispozitive au o confuguraţie foarte bună. HTC 8X are un mic minus, nu are slot pentru card microSD, dar înainte să te răzgândeşti telefonul are stocare internă de 16GB şi dacă nici asta nu este de ajuns ai la îndemână contul SkyDrive cu 7GB. HTC 8S are numai 4GB spaţiu de stocare, care este compensată de slotul microSD extensibil până la 32GB şi de contul SkyDrive cu 7GB.

Puţin mai sus am afirmat că au o configuraţie foarte bună, să vedem despre ce este vorba. Modelul de clasa superioară de la HTC, are un procesor dual-core Qualcomm Snapdragon de 1.5GHz şi o memorie de 1GB, cu această configuraţie nu vei avea probleme cu încărcarea sistemului de operare şi aplicaţiilor, dar nici cu rularea acestora. 8S fiind un model adresat pentru clasa medie, a primit un procesor dual-core Qualcomm Snapdragon S4 de 1GHz, ajutat de 512MB memorie.

Camera foto

HTC 8X are o lentilă frontală de 2.1 megapixeli cu un unghi de vedere ultra larg (88 grade) care permite să înregistrezi o zonă de trei ori mai mare. Mai multe persoane, mai mult fundal – mai multe amintiri. Camera foto pe spatele dispozitivului de 8 megapixeli cu bliţ LED indiferent de condiţiile de lumină înregistraeză imagini plin de viaţă, care pe ecranul HD dă o senzaţie că eşti din nou la locul faptei. Afimaţiile de mai înainte sunt adevărate şi pentru camera foto plasată pe 8S, care nu este atât de performantă dar poate să oferă amintiri plăcute. 8S nu are cameră frontală, care este o mare dezamăgire. Camera foto din spate are 5 megapixeli cu bliţ LED, care permite captarea unui video de 720p.

Bateria

HTC 8X are o bateria de 1800 mAh, care în comparaţie cu bateria lui 8S de 1700 mAh ar putea să fie cu puţin mai mare. Probleme nu vei avea cu durata bateriei la 8X, dar să nu aştepta că va ţine zile întregi ca la 8S.

Sunt primele terminale cu platformă de Windows care sosesc cu căşti Beats Audio. Nu rata ocazia şi scutură experienţele în timp ce asculţi melodiile tale preferate, te uiţi la filme sau te joci. Beats Audio oferă o calitate de studio şi o experienţă de neuitată.

HTC 8X şi HTC 8S sunt disponibile acum şi în România, dute la Orange şi încearcă noile smartphone-uri cu platforma Windows Phone 8 sau fă o vizită pe următoarele link-uri: HTC 8SHTC 8X.

Fără abonament poţi cumpăra aceste modele de pe eMag: HTC 8X, HTC 8S.

Sursa: GsmarenaHTC

About the author