iPad mini, un iPad 4 micsorat

Când vine vorba despre Apple, trebuie să menționăm calitatea superioară a produselor, o performanță destul de bună și desigur prețul extra-high. Despre iPad mini putem spune că a moștenit prima și ultima trăsătură a brandului Apple, are un design unic construit din materiale de calitate și mulțumit acestui design are un preț foarte mare. În ceea ce privește performanța rămâne mult în urma tabletelor Nexus 7 și Kindle Fire HD, rivalii săi principali. Dar totuși dacă ne uităm bine la această tabletă și luăm în mână ne dăm seama de ce spun oamenii că Apple rămâne întotdeauna Apple.

Cu un design extra-slim de 7.2mm, și cu o greutate de 312g lasă în urmă rivalii săi, pe Nexus 7 (10.5mm, 340g) și pe Kindle Fire HD (10.3mm, 395g), în ciuda faptului că este o tabletă mai mare. iPad are un ecran IPS LCD de 7.9”, care rămâne mult în urma ecranului Retina cu care este dotat iPad-ul 4, având o rezoluție de 1024 x 768 pixeli și o densitate de pixeli de 162ppi. Rivalii Nexus și Kindle au un ecran de 7” cu rezoluția 1280 x 800 și densitatea de pixeli de 216ppi.

Sistemul de operare iOS6 și aplicațiile sunt rulate de un procesor dual core ARM Cortex A9 la 1GHz ajutat de o memorie de 512MB RAM. Luând în considerare aceste informații iPad mini este la un nivel cu Kindle (procesor dual core 1.2GHz, 1GB RAM) însă Nexus 7 (procesor quad core 1.2GHz, 1GB RAM) este departe de ei cu ani de lumină. Pentru stocarea melodiilor, filmelor, fotografiilor și aplicațiilor iPad mini oferă spații de stocare de 16GB, 32GB și 64GB. Mini tableta are conectivitate Wi-Fi, Bluetooth, 3G și 4G ca și rivalul Nexus 7.

iPad mini este a tabletă destul de bună, cu specificații destule pentru rularea sistemului de operare și al aplicațiilor fără nici o problemă. Este ușor și subțire care permite să ai la tine oriunde ai merge și oriunde ai fi. A primit minus pentru rezoluția slabă și pentru prețul foarte mare, dar în totalitate pot să zic că este o mini tabletă de calitate superioară. Mai multe detalii găsești aici, iar dacă dorești un produs construit cu precizitatea și finețea companiei Apple accesează acest site.

About the author