iPhone 5

Nu există nici o tehnologie pe lume sau smartphone-uri care să fie înconjuraţi de un astfel de agitaţie ce provoacă sosirea noului iPhone. Este singurul dispozitiv care atrage mai multe zvonuri, speculații, analize decât oricare smartphone. Apple este o societate care nu are un portofoliu mare plin de opţiuni de smartphone-uri, are o singură lovitură. Din fericire până acum a reuşit cu fiecare model un mare succes.

Design

Este acelaşi iPhone dar complet diferit. Ca să-l apreciezi trebuie să-l ţi în mână şi să devi una cu telefonul, după ce ai reuşit vei vedea diferenţa şi vei simţi legătura între tine şi telefon. De la distanţă se pare similar cu iPhone-ul 4s, dar când te apropii de el şi-l ridici o să simţi diferenţa. Este mai uşor, mai subţire şi este alcătuit din materiale mult mai durabile decât vechiul model. Deci Apple a reproiectat total telefonul. Are o dimensiune de 123.8 x 58.6 x 7.6mm şi o greutate de 112g. Pe spate are o cameră foto de 8MP, butoanele de volum şi de oprire/pornire sunt plasate la fel ca la iPhone 4s. Slotul SIM este mai mic, deci dacă doreşti noul iPhone trebuie să schimbi cartela pe nano SIM. Intrarea pentru încărcător tot a fost modificat, a fost redus dimensiunea în favoarea noului „Lightning socket”.

Ecran Retina de 4″

După cinci ani Apple a hotărât să facă o schimbare şi să pună deoparte ecranele de 3.5″. În iPhone 5 Apple a optat la o variantă de 4″ cu o rezoluţie de 1136 x 640 şi densitate de pixeli de 326ppi. Ecranul senzitiv la atingere nu numai că este mai mare, dar este şi mai bogat în ceea ce priveşte saturaţia culorilor mulţumită gamei de culori sRGB.

Interior

iPhone 5 rulează pe noul procesor dual core A6 de 1.2GHz. Comparativ cu procesorul A5 în iPhone 4S aplicațiile se încărca mult mai repede acum. În comparaţie cu celelalte smartphone-uri de ultima generaţie, procesorul lui iPhone 5 se pare inutil, dar trebuie să menţinem că iPhone 5 este construit pentru un alt sistem de operare şi pentru alte aplicaţii. Deci configuraţia este destulă să ne oferă o experienţă plăcută când utilizăm acest telefon. Are o memorie internă de 1GB şi este valabil în trei versiuni în ceea ce priveşte spaţiul de stocare al telefonului, de 16GB, de 32GB şi de 64GB.

Acumulatorul

Datorită noului procesor A6, bateria are o durată de viaţă mult mai lung decât la iPhone 4s. Are o baterie de 1440mAh care la prima vedere se pare cam mic, dar cei de la Apple au rezolvat în aşa fel să fie de ajuns pentru 8 ore pe 3G, 8 ore pe LTE, 10 ore Wi-Fi, 10 ore redare video şi 40 de ore ascultare muzică. Timpul de aşteptare al telefonului este 225 de ore.

În ceea ce priveşte specificaţia telefonului este un dispozitiv foarte bun, totul funcţionează perfect. Are două trăsături negative, primul este sistemul de operare iOS 6 care conţine multe bug-uri şi încă mai au mult de şlefuit cei de la Apple ca să fie perfect, iar a doua este preţul, dar deja ne-am obişnuit că Apple produsele lor nu dau niciodată la doi bani. Dar dacă eşti pasionat de produse Apple, mai ales de iPhone atunci ai posibilitatea de a cumpăra acum.

Alege iPhone-ul tău preferat şi comandă acum:

16GB
32GB
64GB
 

16GB
32GB
64GB

 

 

 

 

Sursa: Pocket-lint

About the author