Microsoft Surface vine in Romania

În lumea tabletelor dacă vrei să fi în evidenţă trebuie să ai un nume mare. Apple are pe iPad4, Google pe Nexus 10, şi dacă Microsoft vrea să doboare pe Apple şi Google trebuie să crează ceva excepţional. Noua tabletă Microsoft Surface a sosit cu un sistem de operare Windows 8 şi cu o versiune nouă dezvoltată special pentru tehnologia ARM, Windows-ul RT. Pentru Microsoft Surface cu un design inconfundabil nu există nici un pericol să fie catalogat de rivalii săi ca o clonă. Singura problemă care poate să fie fatală este că noul Windows RT nu va rula programele vechi de PC, deci nu va funcţiona opţiunea că pur şi simplu sărim pe net şi descărcăm programe ca VLC player, Winamp sau chiar Photoshop.

Surface are o grosime de 9.4mm ca şi iPad4. Cu colţurile puţin rotunjite arată ca o cutie subţire dar îmbrăcămintea de magneziu oferă un finisaj super cool. Este cu câteva grame mai greu decât rivalii săi, având 690 de grame. Ecranul 16:9 se potriveşte perfect la Windows şi îţi permite multitask-ul aplicaţiilor şi fixarea acestora unul lângă celălalt. Îţi oferă o senzaţie că foloseşti un laptop care este un salt mare spre o experienţă veritabilă de hibrid.

Surface are un ecran tip IPS de 10.6″ cu o rezoluţie de 1366 x 768 care rămâne în urma ecranului tip Retina folosit la iPad4, dar are o calitate destul de bună. În interior este un procesor Nvidia Tegra 3 cu tehnologia ARM care rulează noul sistem de operare Windows RT. Pentru pornirea şi rularea rapidă a aplicaţiilor ajută memoria de 2GB.

Clasat după spaţiul de stocare, Surface se împarte în două clase, clasa de 32GB şi clasa de 64GB. Fiecare model are un slot microSD extensibil până la 64GB. Face pe Surface să fie o afacere foarte bună atunci când iei în considerare că la preţul unui iPad4 de 16GB poţi să ai o tabletă cu un spaţiu de stocare de 100GB. Dacă nici asta nu e destul, are şi port USB prin care poţi conecta un hard disk USB, deci nu vei avea lipsă de spaţiu. Posibilitatea de a conecta un stick de memorie face pe Surface o alegere mai bună decât iPad-ul.

Caracteristica principală Touch Cover sau Type Cover, o tastatură clip-on, îţi permite să foloseşti Surface-ul ca şi laptop. Are un design unic, este uşor şi subţire, are o speţificaţie destul de bună şi cu caracteristici excepţionale (tastatura clip-on, spaţiul de stocare infinit, preţul foarte mic) care fac Surface-ul să fie afecerea cea mai bună în ceea ce priveşte celelate tablete aflate pe piaţă. Pentru bucuria multora este diponibil şi în România.

Microsoft Surface cu tastatură clip-on Touch Cover

Microsoft Surface cu tastatură clip-on Type Cover

Sursa: Techradar

About the author