Nokia Lumia 510

Nokia când a lansat Lumia 610, am confirmat că este un telefon bun şi elegant, dar era peste preţul de aşteptat. Acum Nokia a lansat Lumia 510, la un preţ acceptabil, în cea ce priveşte configuraţia telefonului.

Design

Ca şi la fratele mai mare (Lumia 610), şi la Lumia 510 a dispărut policarbonatul “unibody”, şi a primit un corp separabil, cu colţurile curbate. Partea de faţă a telefonului urmăreşte designul modelelor 610 şi 710, dar are liniile sale proprii ca să nu fie confundat. Ca mărime are aproape aceeaşi dimensiune şi greutate ca Lumia 610, 120.7 x 64.9 x 11.5mm şi 129g.

Ecran

Lumia 510 a primit un ecran LCD de 4”, cu rezoluţia de 480 x 800 şi densitatea de pixeli de 233ppi.

Interior

Procesorul Cortex A5 Snapdragon de 800Mhz este responsabil pentru ca sistemul de operare, Windows Phone 7.5 să ruleze rapid şi efficient. Memoria de 256MB care este responsabil pentru rularea aplicaţiilor la prima vedere se pare puţin, dar este destul pentru un astfel de telefon. Lipsa slotului de microSD este o mare dezamăgire, deoarece are numai 4GB spatiu, din care 2.5GB este valabil pentru fotografii, videouri şi melodii.

Bateria

Nokia Lumia 510 este dotat cu o baterie de 1300mAh, care are un timp de aşteptare de 739 ore şi un timp de convorbire de 6 ore. Bateria cu o utilizare moderată, ascultare muzica şi navigare pe web poate să supraveţuiască şi o zi.

Camera foto

A primit o cameră foto de 5 megapixeli, dar ca şi la modelul 610 să nu aşteptam o calitate de studio. În condiţii bune de lumină face poze acceptabile. Problema apare atunci cănd nu este destulă luminozizate, deoarece nu are bliţ.

Sistemul de operare

Pe Lumia 510 rulează un Windows Phone 7.5 care va primi actualizarea WP7.8. Funcţionează excelent şi este foarte uşor de utilizat. Sistemul de operare vine cu multe aplicaţii gata instalate, ca de exemplu: Nokia Maps, Nokia Drive, Nokia Music, Zune etc. Telefonul suporta fişiere de MP3, WMA, WMV, şi H.264, dar aplicaţia Zune este capabil să decodează orice tip de fişier. Redarea video până la 720p merge excelent. Lumia 510 face o introducere accesibilă si de înaltă calitate în lumea smartphone-urilor cu sistemul de operare Windows Phone. Hardware-ul lent şi spaţiul de stocare extrem de limitată aduce la concluzia că nu este telefonul potrivit pentru oameni care sunt pasionaţi de muzică şi de jocuri.

Sursa: Pocket-lint

About the author