Nokia Lumia 610

Nokia Lumia 610 este al treilea telefon dotat cu sistemul de operare Windows Phone 7 de la Nokia. Este un telefon elegant, uşor de folosit, adecvat pentru persoane cu budget limitat sau pentru cei care doresc să cumpere un smartphone entry level.

Design

Lumia 610 este cu siguranţă un Nokia, fiind foarte asemănător cu modelele din trecut. Policarbonatul all-in-one găsit pe Lumia 800 şi 900 a dispărut. Colţurile sunt uşor rotunjite, are o tapiţerie din plastic lucios cu aspect metalic, oferind o senzaţie fină. În cea ce priveşte mărimea telefonului, nu se poate spune că este un telefon mic şi usor, având o dimensiune de 119 x 62 x 12mm şi o greutate de 131.5g.  Placa din spate este detaşabilă, care acoperă bateria şi slotul micro SIM. În partea stângă a telefonului sunt plasate butoanele de volum,  de oprire/pornire şi butonul pentru camera foto dedicată. Pe partea de sus găsim un jack de 3.5mm pentru căşti, aici este plasat şi micro USB-ul. Pe spate este plasată camera de 5 megapixeli, în faţa avem un ecran de 3.7” cu cele trei butoane obişnuite la Windows Phone 7.

Interior

Dacă deschizi spatele telefonului găsesti o baterie şi un slot micro SIM. Nu are slot de microSD, însă are un spatiu de stocare de 8GB. Lumia 610 are 256MB memorie şi un processor Qualcomm de 800Mhz care rulează rapid şi eficient aplicaţiile şi sistemul de operare, Windows Phone 7.5. Dacă vrei să joci jocuri mai performante nu asta-i telefonul potrivit pentru tine.

Ecran

Ecranul TFT touchscreen de 3.7” are o rezoluţie de 480 x 800, cu o densitate de pixeli 252ppi. Mi se pare destul, luând în considerare mărimea şi specificaţiile telefonului.

Camera foto

Camera foto de 5 megapixeli nu are calitatea ca şi la celelalte modele Lumia, dar este mai bună ca multe alte modele din această categorie. Captarea video are o rezolutie VGA.

Acumulator

Are o bateria de 1300mAh, şi datorită specificaţiei nu ultra performantă poţi să iei cu tine liniştit în oraş. Poţi folosi serviciile locale, Wi-Fi şi dacă te plictiseşti poţi şi juca, şi totuşi vei avea suficientă baterie pentru a suna un prieten sau pentru a trimite un mesaj.

Nokia Lumia 610 este disponibil la eMag. Cumpără acum!!!

Sursa: Pocket-lint

About the author