Nokia Lumia 820

Nokia Lumia 820 nu este liderul printre modele Lumia, dar totuşi are caracteristici proprii. Este mai interesant ca Lumia 920 aşa vizual cât şi tehnic. Oare acesta este modelul pe care trebuie să cumperi din seria Windows Phone 8?

Design

Are un design unic, nu are nimic în comun cu fratele cel mare Lumia 920. Este mai mic şi mai uşor, având o marime de 123.8 x 68.5 x 9.9mm şi o greutate de 160g. Afişajul curbat şi spatele sigilat din policarbonat a dispărut, în loc vei gasi un capac spate din plastic pe care îl poti schimba. Este dotat cu un acumulator pe care se poate schimba, are un slot de microSD extensibil până la 64GB şi un slot pentru micro SIM. Au dispărut liniile dure, abordarea brutală largă şi grasă. Este un telefon extrem de flexibil, neted şi interesant care este disponibil într-o gamă largă de culori.

Ecran

Nokia a optat la varianta de ecran AMOLED de 4.3″ cu o rezoluţie de 800 x 480 care la prima vedere se pare cam slabă luând în vedere alte telefoane inteligente de noua generaţie. Dar cu o denstitate de pixeli de 216ppi este destul de bună pentru a oferi o experinţă plăcută şi clară. Ecranul AMOLED este în mod natural mult mai colorat şi fotografiile apar mult mai clare şi vibrante decât pe un telefon cu un ecran LCD.

Interior

Nokia Lumia 820 are un procesor Qualcomm S4 de 1.5GHz, fiind foarte rapid oferă o experientă plăcută în navigarea pe internet sau la pornirea unei aplicaţii. Procesorul este ajutat de o memoria de 1GB. Spaţiul de stocare de 8GB se pare cam puţin dar înainte să luăm o decizie în privinţa asta trebuie să menţin faptul că are 7GB spaţiu pe SkyDrive şi ai posibilitatea de a mări spaţiul şi cu un microSD de până la 64GB. Este dotat cu Bluetoth 3.0, NFC (Near Field Communication) care te ajută în conectarea cu difozoare JBL fără fir. Să nu uităm despre b/g/n wireless, care nu poate să lipsească din nici un smartphone şi este prezent la acest model o tehnologie nouă, încarcarea prin wireless.

Camera foto

Camera foto de 8 megapixeli cu o diafragmă de f/2.2 şi cu o distanţă focală de 26mm nu are o calitate aşa de bună ca camera foto gasită în Lumia 920, dar face fotografii cu o calitate foarte bune. În software-ul camerei găseşti o varietate mare de setări, dar este limitat la un raport de aspect de 16:9 sau 4:3. Este inclus o lumină de focalizare pentru a ajuta camera foto să înţeleagă mai bine scena. Lumia 820 iese în evidenţa în cea ce priveşte camera, cu două trăsături speciale Nokia Smartshot şi Nokia Cinemagraph.

Audio

Lumnia 820 este dotat cu difozoare stereo şi are suport pentru caşti Dolby. Această combinaţie împreuna cu serviciul gratuit oferit de Nokia Music transformă într-o experinţa audio plăcută.

Apel

Microfonul şi difuzorul telefonului este foarte bun care cu ajutorul trăsăturii HD Voice transformă convorbirea într-o experinţa de neuitată.

Senzitivitate touchscreen

Ecranul touchscreen la Lumia 820 este construit în aşa fel încat poţi folosi telefonul şi cu mănuşi, având opţiuna de a schimba senzitivitatea touchscreen-ului.

Acumulatorul şi încărcarea prin wireless

Lumia 820 dispune de o bateria de 1650mAh, care dacă este utilizat în condiţii normale ţine până la 24 de ore. Nokia a gândit şi la persoane care folosesc des telefonul şi a construit în aşa fel telefonul încât oricând se poate schimba bateria dacă asta se descarcă. Încărcarea telefonului se poate face fără a fi conectat la sursa de alimentare, prin wireless cu ajutorul Wireless Charging Plate, Wireless Charging Pillow de la Fatboy si Wireless Charging Stand.

Wireless Charging Plate
image

Wireless Charging Pillow
image

Wireless Charging Stand
image

Aplicaţii

Nokia vine cu multe aplicaţii instalate împreună cu sistemul de operare Windows Phone 8 (Nokia Maps, Nokia Drive, Nokia Transport, Nokia Reading, Nokia Trailers, Nokia City Lens, Nokia Music, Creative Studio si App Highlights) dar dacă acestea nu sunt destule pe Windows Phone Store găseşti o listă nesfârşită.

Nokia Lumia 820 este disponibil şi în România în două culori, alb şi negru. Cumpără acum Lumia 820 Negru sau Lumia 820 Alb.

Sursa: Pocket-lint

About the author