Nokia Lumia 920 in Romania

Nokia toamna trecută cu modele Lumia 800 şi Lumia 710 a repornit familia Windows Phone 7.5 şi în toamna asta a lansat primele telefoane cu Windows Phone 8, respectiv Lumia 920 şi Lumia 820. Noi vom vorbi despre modelul Nokia Lumia 920 care nu de mult a sosit şi în România.

Design

Lumia 920 are un design unic cu linii robuste şi la colţurile ascuţite. Prin combinarea acestor trăsături primim un telefon ultra-masiv care este alcătuit din materiale de calitate foarte bună. Flagship-ul companiei nu se află între cele mai uşoare şi subţiri smartphone-uri, cu greutatea de 185g şi cu mărimea de 130.3 x 70.8 x 10.7mm este cel mai gros şi cel mai greu smartphone de ultima generaţie. Partea stângă a carcasei „unibody” a râmas gol iar pe partea dreaptă sunt poziţionate butoanele oprire/pornire şi un buton de expunere. Pe partea de sus a telefonului este plasat un jack de 3.5mm şi slotul pentru micro SIM. Portul micro USB a primit loc între două şuruburi care se află pe partea de jos a telefonului.

Ecran

Lumia 920 este dotat cu un ecran IPS LCD PureMotion HD+ de 4.5″ care are o rezoluţie cu puţin mai mare ca un display HD, 1280 x 768 pixeli. Densitatea de pixeli este 332ppi care oferă o experienţă foarte plăcută. Compania filandeză este extrem de mândră că au reuşit să reducă timpul de răspuns la o valoare extrem de mică. În timp ce ecranele obişnuite IPS LCD au un timp de răspuns de 23ms, ecranul PureMotion HD+ este capabil la un timp de răspuns foarte mică, de 9ms. Mulţumită tehnologiei ClearPad 3250 dezvoltată de Synaptics ecranul touchscreen poate fi gestionat nu numai cu degetul ci şi cu mănuşi, cu unghii sau cu cheie.

Camera foto

Acest terminalul este primul smartphone care a primit un stabilizator optic de imagine. Camera de 8MP cu autofocus şi cu bliţ LED dual are o lentilă cu unghi larg de 26mm care cu ajutorul stabilizatorului optic de imagine este capabil să stabilizeze de 500 de ori într-o secundă zgomotele provocate de mişcarea mâinilor. Mulţumită acestei dotări Lumia 920 nu are concurenţă pe piaţa telefoanelor mobile, nu există nici un smartphone care face fotografii mai bune (verifică calitatea). Camera frontală are 1.3MP şi înregistrează clipuri video până la 720p.

Interior

Rularea rapidă a sistemului de operare şi aplicaţiilor este asigurat de un procesor dual core Qualcomm Snapdragon S4 de 1.5GHz, care comparativ cu procesoarele găsite la celelate smartphone-uri de high-end nu este o mare lovitură. Dar să staţi liniştit că şi aşa telefonul este foarte rapid în toate circumstanţele. Procesorul dual core este ajutat de o memorie de 1GB RAM. Terminalul nu a primit slot pentru microSD, dar are un spaţiu de stocare de 32GB, care este destul pentru un telefon. Nokia Lumia 920 a primit o baterie de 2000mAh care ca şi la Lumia 820 se încarcă prin wireless cu ajutorul unor accesorii (Wireless Charging Plate, Wireless Charging Pillow de la Fatboy si Wireless Charging Stand). Acumulatorul are un timp de aşteptare de 400 de ore şi timp de convorbire de 17 ore. Melodiile tale preferate poţi asculta până la 67 de ore. Terminalul este dotat cu WiFi, NFC, GPS, LTE şi Bluetooth 3.1.

Avantajele acestui telefon sunt: telefon de calitate, funcţionare rapidă, ecran HD+, stabilizator optic de imagine, LTE, NFC şi încărcare prin wireless.

Dezavantajele acestui telefon sunt: greu şi gros, nu are slot microSD, nu are FM radio şi are un preţ mare.

Flagship-ul companiei finlandeză este disponibil la eMag. Cumpără acum!.

Sursa: MobilportGsmarena

 

About the author