Samsung Galaxy Note II, tranzitie intre telefoane mobile inteligente si tablete

Noul ”flagship” al companiei Samsung, Samsung Galaxy Note II (2) a fost lansat în august 2012. Galaxy Note II nu mai este un telefon normal cu parametrii obișnuiți, el este un phablet ceea ce înseamnă că este o tranziție între telefoane mobile inteligente și tablete. Deci phabletul lui Samsung este un dispozitiv mare dotat cu un ecran de 5.5” și cu o greutate de 183g. Marele mărimi al terminalului sunt compensate cu specificație ultra performant, astfel telefonul a primit un procesor quad core de 1.6GHz, și o memorie de 2GB RAM. Telefonul mobil Galaxy Note este disponibil în trei variante, în ceea ce privește spațiul de stocare (16GB/32GB/64GB).

Design

Galaxy N7100 are un design foarte asemănător cu design-ul ce vedem le modelul Samsung Galaxy S III, numai că Note II este mai mare și mai greu. Carcasa este făcut din plastic, care ca și la S III dă o senzație de atingere foarte fină. Totul construit cu mare precizitate care se vede și se simte prin calitatea acestui telefon. Deși ecranul a fost mărit de la 5.3” (ecran prezent în Note I) până la 5.5” în mărime nu a suferit o mare schimbare, de la 146.9 x 83 x 9.7mm a ajuns la 151.1 x 80.5 x 9.4mm. Însă în greutate se simte o mică îngrășare, dispozitivul are o greutate de 183g. Peste ecran în mijloc a primit loc difuzorul, iar sub difuzor este vizibil numele companiei. Pe partea dreaptă a panoului frontal sunt plasate senzorii de lumină și de distanță și camera frontală de 1.9MP. Jack-ul de 3.5mm este poziționat pe partea superioară, iar portul micro USB a primit loc pe partea inferioară a tabletei Galaxy Note. Camera de 8MP a primit loc pe spatele telefonului, pe partea superioară în mijloc.

Interior

Telefonul mobil Samsung Galaxy Note N7100 a primit dotări aproape similare cu smartphone-ul S III. Procesorul quad core Samsung Exynos 4412 dezvoltat cu o tehnologie de 32nm rulează la o frecvență de 1.6GHz, iar unitatea de procesare grafică este un quad core Mali-400MP4 care ajută rularea ușoară și perfectă a sistemului de operare Android Jelly Bean 4.1.1. Mulțumită procesorului și memoriei interne de 2GB RAM dispozitivul a câștigat titlul de cel mai bun smartphone al prezentului. Note II este disponibil cu o spațiu de stocare de 16GB, 32GB și 64GB și pe lângă astea fiecare versiune are un slot microSD extensibil până la 64GB.

Ecran

Noul Galaxy Note de la Samsung a primit un ecran Super AMOLED de 5.5” cu rezoluția de 1280 x 720 pixeli și cu densitatea de pixeli de 267ppi. La Note II Samsung a făcut o schimbare, a lăsat în urmă tehnolgia RGBG folosit la Galaxy S III și a ales tehnologia RGB Stripe. Cu ajutorul stiloului dezvoltat de Samsung special pentru Note II (SPen) ai posibilitatea de a naviga cu ușurință internet și în aplicațiile oferite de sistemul operare Jelly Bean.

Camera foto

Camera foto de 8MP poziționat pe spatele phabletului ajutat de un bliț foarte puternic și de autofocus captează fotografii la rezoluția de 3264 x 2448 și înregistrează clipuri video la o rezoluție de 1920 x 1080. Camera are un software foarte inteligent, care are o grămadă de setări. Are un software HDR integrat și stabilizator optic de imagine.

Baterie

Sub capota terminalului găsim un acumulator litium-ion de 3100mAh, care dacă folosim telefonul în mod foarte intenziv rezistă până la 24 de ore. Cu o utilizare normală a dispozitivului bateria rezistă până la două zile.

Galaxy Note II este un terminal foarte interesant și unic și despre care reclamele nu spun minciuni. Nu este un smartphone, dar nici o tabletă este un Note. Flagship-ul companiei Samsung este disponibil la eMag la un preț special. Nu ezita cumpără acum și trăiește experiența nemaipomenită a unui phablet.

About the author