Sony Xperia Z a fost anuntat la CES

Telefoanele inteligente de top ale companiei Sony până acum nu au uimit deloc lumea, dar în 2013 au lansat două modele de high-end care au de povestit. Sony Xperia Z este marele jucător pe piață, cu lambriuri rafinate din oglindă de-a lungul părților laterale și spate, iar cu un buton de oprire/pornire prelucrat și astea sunt numai ondulațiile fizice din alungitul de 5”. Pentru construirea acestui dispozitiv Sony a folosit cea mai recentă tehnologie a companiei, fiind primul terminal care a găzduit un senzor Exmor RS capabil pentru captare de clipuri video HDR, un ecran Full HD (1080p) TFT Reality de 5” care are o densitate de 443ppi și un pachet cu tehnologia Bravia Mobile Engine 2 modernizată pentru a spori culorile și contrastul pe videouri și fotografii. Sony a curățat interfața camerei de on-screen și l-a dotat cu noua sa tehnologie de point-and-shoot și cu gama NEX.

Xperia Z vine cu un procesor quad core Qualcomm Snapdragon S4 care rulează pe o frecvență de 1.5GHz și cu o memorie DDR3 de 2GB RAM. Spațiul de stocare este de 16GB și dacă nici acest spațiu nu este de ajuns ai la dipoziție un slot microSD expandabil până la 64GB, slot care de foarte multe ori este uitat din telefoanele mobile inteligente de high-end.

Camera foto din spatele terminalului cu un senzor Exmor RS are 13MP, iar camera frontală de 2MP este dotat cu un senzor Exmor R.

 

Flagship-ul de 5” a companiei Sony are un acumulator de 2330mAh alături de un serviciu dezvoltat de Sony, care monitorizează și închide aplicațiile de care nu ai nevoie, astfel prelungind durata bateriei.

Sony Xperia Z va fi lansat în primul trimestru al anului 2013, deci vom avea la dispoziție în curând acest terminal ultra performant care vine în cutie cu sistemul de operare Jelly Bean 4.1  și un lucru foarte interesant că modelul emblematic a companiei este rezistentă la apă.

Sursa: Engadget, SonyMobile

About the author