Aici sunt 10 cele mai stupide lucruri pe care le faci cu smartphone-ul

Blake Lively - Moto X - Sursa: Motorola Facebook

Blake Lively – Moto X – Sursa: Motorola Facebook

În ultimii ani smartphone-urile au devenit un dispozitiv must have. Pe lângă ce ne-a oferit un telefon mobil obișnuit, cu un astfel de telefon putem să facem aproape tot ce am putea pe un laptop: surfing pe internet, ascultăm muzica, facem plăți online, citim știri, social networking, facem poze, etc. Pur simplu nu ne mai putem desprinde de el, nici nu ieșim din casă fără el. Foarte mulți utilizatori însă nu știu că acestea nu sunt atât de sigure, astfel pot să ajungă prada unor infractori.

Iată zece lucruri care trebuie evitate dacă esti posesor de smartphone.

  1. Primul ‘păcat’ este atunci când nu aveți parolă pe telefon. Conform unui studiu 62% dintre utilizatori nu au o parolă setată. Acest lucru trebuie să fie printre primele lucruri ce faceți atunci când vă setați telefonul pentru prima dată, deoarece utilizatorii de telefoane mobile au mai multe sanse să fie victime unui furt de identitate.

1

2. Un alt ‘Nu Nu’ este următorul: Nu vă salvați parolele de securitate pe site-uri financiare sau bancare. 32% dintre utilizatori comit această greșeală.

23. Următoarea greșeală care trebuie evitată: Nu faceți sub nici o formă poze nud, nu le stocați pe telefon și mai ales să nu le trimiteți cuiva, deoarece așa cum l-ati trimis persoanei respectiva asa îl poate trimite mai departe. Din păcate 20% dintre adolescenți care au smartphone fac acest lucru.

34. Cu siguranță ați auzit termenul ‘phising’, dacă nu, iată că vă explicăm noi. Mailurile trimise de infractorii care se ocupă cu furturi de identitate se numesc phishing. Aceste mailuri de obicei conțin linkuri și informații frauduloase. Sub nici o formă să nu dați click pe link-uri care vă par dubioase. Zilnic 156 milioane de astfel de mailuri sunt trimise, iar 3% din aceste infracțiuni provin din mailuri.

4

5. Cu un smartphone poți să faci fotografii impresionante, mai ales când ești în vacanță. Iar dacă ești acolo, nu vrei să aștepți până când ajungi acasă să le arăți prietenilor unde ești și ce faci? Îl postezi pe un site de socializare. 75% din infractorii condamnați pentru furt consideră că alți infractori își găsesc prada folosind site-urile de socializare. În concluzie putem să spunem că este mai bine să avem un pic de răbdare până când ajungem acasă să le aratam prietenilor pe unde am umblat.

5

6. O altă problemă care are legătură cu pozele și site-urile de socializare este atunci când postăm fotografii cu locatia activată. Ca și în cazul precedent, cu o astfel de postare îi invităm pe infractori în casă.

6

7. O altă modalitate cum operează infractorii este când sună și se prefac că sunt de la bancă, ne dau și o cauză si cer diferite informații confidențiale care de obicei nu s-ar întâmpla. Dacă cei de la bancă vor să verifice corectitudinea informațiilor ne sună sau ne trimit un mail în care ne explică când și de ce să ne prezentăm la cea mai apropiată sucursală.

7

8. Carcasa telefonului este importantă nu doar să ne protejeze telefonul la o eventuală cădere. Nu este recomandat să îl arătăm peste tot ce fel de telefon deținem, deoarece cu cât pare mai scump, cu atât mai mult poate fi tentant să fie furat.

89. Sub nici o formă să nu vă conectați la o rețea Wifi nesigură, care nu are parolă. 52% dintre utilizatori comit această greșeală.

9

10. Un alt must have dacă îți cumperi un telefon inteligent este o asigurare pentru telefon. Poate pare un pic exagerat, dar si la noi în țară unele firme care ofera servicii de telefonie mobilă au astfel de abonamente sau pachete care conțin asigurare pentru telefon.

10

Sper că cele menționate mai sus vă vor fi de folos și veți pune în aplicare sfaturile noastre.

Sursa: VentureBeat

About the author