Alcatel pe langa Idol X a lansat modelul Idol Ultra si One Touch Star

La MWC am avut parte de multe telefoane și tablete interesante, dar a fost o companie care ne-a uimit de tot. Această companie e Alcatel, care a sosit aici la MWC cu un flagship extraordinar, Idol X. Un telefon elegant și performant. Pe lângă acest telefon inteligent super cool, la marele eveniment din Barcelona, compania a adus încă un smartphone interesant, Idol Ultra, care a câștigat titlul de cel mai subțire telefon inteligent pe lume, având o grosime de numai 6.45mm și încă un lucru foarte interesant este un telefon ultra ușor, având doar 115g. Alcatel a prezentat și un dispozitiv mid-end, One Touch Star. Ca și celelalte modele, și Star este un dispozitiv performant în categoria sa.

Alcatel nu se află între cele mai mari nume pe piața smartphone-urilor, dar dacă continuă în așa fel cum a început se poate înscrie în categoria de top. Deja cunoaștem elegantul și performantul Idol X, așa că acum nu voi povesti despre el, în loc îți aduc câteva informații despre cel mai subțire telefon inteligent de pe planetă.

Alcatel Idol Ultra intră între categoria high-end și mid-end, iar dacă luăm în considerare faptul că pe Samsung Galaxy Nexus toată lumea consideră un telefon de top și pe Idol Ultra putem așeza între telefoane high-end. Are acceași specificație ca vechiul Nexus, dispune de un procesor dual core Cortex A9 de 1.2GHz și de o memorie de 1GB RAM. Și mărimea ecranului este similar, deci dispozitivul Alcatel folosește aproape același ecran ca Galaxy Nexus, un ecran Amoled de 4.65” capabil de o rezoluție de 1280 x 720 pixeli și de o densitate de 316ppi.

Alcatel Idol Ultra va fi disponibil în două variante în ceea ce privește spațiul de stocare: cu o memorie internă de 8GB și unul cu 16GB. Acesta va depinde de operatori. Singurul minus este că din păcate cei de la Alcatel au omis slotul pentru microSD, care este un mare dezavantaj mai ales pentru varianta cu numai 8GB spațiu.

Terminalul cu sistemul de operare Android 4.1 Jelly Bean este dotat cu două camere foto, una frontală de 1.3MP și una dorsală cu un senzor de 8MP cu autofocus și flash LED. Compania în privința de acumulator au optat la o variantă de 1820mAh.

Idol Ultra conform unei afirmații oficiale își va face apariția în China încă din această lună și va avea un preț de pornire de 449 dolari. Despre lansarea în Europa nu avem informații, dar sunt sigur că va sosi în scurt timp și pe continentul nostru.

Alcatel One Touch Star cum am menționat și mai înainte se înscrie în categoria telefoanelor inteligente de clasa medie. Nu este un telefon atât de subțire ca fratele mai mare, dar are o greutate destul de bună, care conform afimației băieților de la engadget.com îți amintește de greutatea noului iPhone, deci este undeva între 110 și 120 grame.

Star este un telefon destul de bun pentru cei care nu au nevoie de o performanță ultra mare, are un ecran perfect de 4” de tip Amoled cu o rezoluție de 800 x 480 pixeli și o densitate de 233ppi. Smartphone-ul Alcatel a primit un procesor dual core de 1GHz și o memorie de 512MB RAM. Are un spațiu de 4GB asociat de un slot pentru microSD extensibil de până la 32GB.

Noul Alcatel vine cu o cameră foto dorsală însoțit cu un senzor de 5MP și cu una frontală de tip VGA. Cea de pe spatele terminalului este alăturat cu un flash LED. Despre apariția exactă și prețul telefonului mobil inteligent Alcatel nu avem informații, dar este așteptat să lovească piețele în luna Martie. Va rula sistemul de operare Android 4.1 Jelly Bean și este echipat cu un acumulator de 1500mAh.

Sursa Foto: Alcatel One Touch

Sursa: Engadget

About the author