Alcatel s-a intors in lumea smartphone-urilor cu elegantul si puternicul Idol X

Sunt sigur că mulți dintre voi a uitat numele Alcatel, dar trebuie să zic că a sosit momentul când veți auzi despre această companie, deoarece a sosit la MWC cu un telefon nemaipomenit cu care a uimit pe toată lumea. Cu telefonul mobil inteligent Alcatel One Touch Idol X se înscrie printre cei mai mari producători, ca Samsung, HTC, Apple și așa mai departe. Compania cu acest dizpozitiv ridică numele Alcatel până la top.

Idol X pentru mine este o surpriză foarte plăcută, care cu design-ul său elegant și cu a grosime de numai 7.1mm se află printre cele mai bine proiectate și mai subțiri smartphone-uri din lume. Noul Alcatel a primit un ecran Full HD IPS de 5” edge-to-edge cu margini de numai 2.4mm subțiri. Ecranul de 5” este capabil de o rezoluție de 1920 x 1080 pixeli și de o densitate uriașă de 441ppi.

Flagship-ul companiei Alcatel este propulsionat de un procesor quad core MediaTek MT6589 de 1.2GHz, care-l transformă într-un telefon ultra rapid, rulează sistemul de operare Android 4.2.1 fin și neted. Pentru stocarea aplicațiilor, melodiilor, fotografiilor și filmelor este disponibil un spațiu de 16GB și un slot microSD extensibil de până la 64GB. Terminalul va fi lansat în două variante în cea ce privește camera foto, unul cu o cameră de 13MP și unul cu una de 8MP, acesta va depinde de operatori care vor furniza smartphone-ul.

Idol X va sosi pe rafturile magazinelor într-o gamă largă de culori, fiecare fiind disponibil în varianta de single sau dual SIM. Un mic minus este că dispozitivul nu are modem LTE, dar în afară de asta conține tot ce are nevoie un telefon inteligent de high-end (Wi-Fi, Bluetooth, USB, microUSB, GPS).

Alcatel Idol X dispune de un acumulator de 2000mAh, care nu știu dacă este de ajuns pentru acest telefon gigant, dar sper că cei de la Alcatel știu ce fac. Acest super telefon va lovi magazinele în luna Iulie al acestui an, dar unde își va face apariți pentru prima dată încă este un mister.

Compania Alcatel merită aplauze, deoarece au intrat în lumea smartphone-urilor în doar anul 2012 și după un an de experiență au sosit cu un smartphone care poate să ia lupta cu cele mai tari smartphone-uri disponibile pe piață.

Sursa: Engadget, The Verge

About the author