Amazon drone, curierul aerian al viitorului?

Șeful Amazon.com, Jeff Bezos le-a numit Octocopter, dar sunt de asemenea mijloace excelente pentru reclamă. Conducătorul firmei declară, că sunt șanse mari ca în viitor, compania să folosească „drone” pentru distribuția comenzilor mici. Astfel, transportul va dura aproximativ 30 de minute. Proiectul ambițios al firmei, va avea nevoie de multe testări, precum și de aprobarea autorităților federale. Cu toate acestea, șeful firmei estimează că proiectul va intra în vigoare în aproximativ cinci ani.

1385949215000-AmazonPrimeAir

Chiar dacă ideea pare de domeniul science fiction, tehnologia actuală se află deja la un nivel unde proiectul ar putea fi implementat. Cu dronurile prezentate, Amazon.com va putea distribui colete de până la 2,3 kilograme, care conform firmei reprezintă cam 86% din comenzile primite.

Provocările programului se află atât în competiție, cât și în securitate. Dezvelind conceptul înainte de a avea produsul, oferă competiției șansa de a-i ajunge din urmă, să nu uităm că termenul de 5 ani durează ceva…

Deși Bezos susține că dronele vor fi operaționale în 4-5 ani, Gene Munster – analist de cercetări, are îndoieli privind data “decolării” proiectului.

Munster susține că, chiar dacă firma are deja tehnologia necesară, provocările privind siguranța, rămân obstacole de rezolvat. Firma retail va avea nevoie de aprobarea Administrației Federale de Aviație pentru a zbura în spațiul aerian a Statelor Unite. Să nu uităm că problema de sus se aplică la fiecare stat, unde proiectul va fi implementat.

Siguranța pietonilor va fi iar o problemă, deoarece orice defecțiune a dronelor, ar putea însemna căderea acestora din cer, cu șansa de a nimeri un trecător.

Siguranța coletului, este iar o problemă. Sunt destul de sigur de faptul ca aceste colete vor dispărea mult mai des. Vom fi probabil martori la o armată de oameni înarmați cu praștii și alte unelte cu ce își pot face rost de comenzi gratis, “căzute din cer”…

Raza de acțiune a dronelor va fi de aproximativ 16 kilometri, și vor fi ghidate de sistemul GPS integrat.

Un video demonstrativ afișat pe site-ul Amazon, arată o dronă în acțiune.

Sursa: http://www.nbcnews.com, http://ro.stiri.yahoo.com

About the author