Android lider pe piata smartphone-urilor cu 75%

Potrivit unui raport, trei din patru telefoane vândute în perioada iulie-septembrie au fost dispozitive cu Android. IDC susţine că sistemul de operare Google reprezintă acum exact 75% din piaţa smartphone-urilor, cu iOS Apple și sistemul de operare BlackBerry plasat al doilea și al treilea, cu 14,9% și 4,3%.

În T3 al anului au fost vândute 181.1 milioane de smartphone-uri din care 136 milioane au fost telefoane cu Android. Este chiar mai remarcabil, faptul că numărul total de telefoane cu Android expediate în acest ultim trimestru depășeşte numărul al tuturor smartphone-urilor vândute de-a lungul anului 2007 – anul lansării al sistemului de operare Android. Desigur Android are un avantaj platforma este folosită de mai multi producători, întrucât iOS și BlackBerry sunt valabile exclusiv pentru telefoanele lor. Totuși aceste cifre evidențiază cât de mare a devenit Android.

Deşi sistemul de operare Apple a continuat să crească, şi vom fi martori la o creştere şi mai mare în ultimul trimestru al acestui an datorită vânzărilor a lui iPhone5. Cu toate acestea pentru RIM nu stau lucrurile foarte bine. Fără dispozitive BlackBerry planificate pentru restul acestui an – BlackBerry 10 urmează să sosească la începutul anului viitor – se așteaptă la o scădere bruscă a cotei de piață în T4.

Microsoft – care se găsește în prezent pe locul al cincilea în spatele lui Symbian cu o cotă de piață doar 3,6% – poate profita din lansarea noului sistemul de operare Windows Phone 8.

Sursa: Pocket-lint

About the author