Asus pregateste un smartwatch pentru evenimentul Computex 2014

Conform site-ului FocusTaiwan, compania AsusTek cu sediul în Taipei, pe data de 28 Ianuarie a confirmat că va produce primul său smartwatch, astfel alăturându-se companiilor precum Sony și Samsung în a oferi soluții de ceasuri inteligente.

asus-logo

Nr. 1 al companiei, Jonney Shih, a promis că va pune întregul staff de design pentru a lucra la acest nou produs.  Pe lângă cele afirmate mai sus, mai menționează că este un task foarte dificil și sunt foarte multe provocări care trebuie depășite înainte de a crea un dispozitiv care ar demoda ceasurile tradiționale, dar nu menționează că ceasul va fi dispnibil publicului larg în acest an. Faptul interesant este că investitorilor a ajuns informația că va prezenta acest nou gadget la evenimentul Computex Taipei organizat în luna Iunie.

Asus SmartWatch Concept

Asus a mai prezentat concepte în anul 2010, dar acele concepte nu au fost aduse la viață. Aici vorbesc despre dispozitivul cu numele de Asus Waveface Ultra, o brățară / smartwatch, dar atunci nu era valabilă tehnologia necesară (de exemplu ecran / materiale flexibile) pentru a realiza un produs pentru publicul larg.

Asus WaveFace Ultra

Asus Waveface Ultra

Anul 2014 este anul accesoriilor, ori de fitness, ori ceasuri inteligente, suntem siguri că vom vedea în continuare dispozitive interesante. Companii de renume deja au prezentat o serie de dispozitive precum Pebble Steel, Toq, Galaxy Gear, Sony Smartwatch, Razer Nabu, și noi companii confirmă că vor intra în acest segment de piață, precum Acer, care nu se lasă mai prejos, compania afirmând că si ei vor produce un dispozitiv pentru acest segment de piață.

waveface-ultra

Conform statisticilor făcute de Taiwan’s Industrial Economics and Knowledge Center, piața gadgeturilor purtate va ajunge până la 20 miliarde de dolari pe plan mondial, deci nu este un segment de piață care ar trebui ignorată.

About the author