Asus Transformer AiO cu doua sisteme de operare (Windows si Android)

Când citesc sau aud numele companiei Asus întotdeauna îmi aduc aminte de un producător de dispozitive revoluționare, care nu intră în luptă directă cu cele mai mari companii ca Samsung sau Apple, el face treaba liniștit și ne uimește de fiecare dată. Trebuie doar să ne uităm la seria PadFone, care sunt produse nemaipomenite care întrunesc experiențele de smartphone și tabletă de înaltă performanță. Să nu uităm nici de noua inovație a companiei taiwaneze, de FonePad care în același timp are caracteristicile unui smartphone și a unei tablete.

Sunt produse care îți oferă confortabilitate de zi cu zi. Pentru ca să ai o astfel de experiența și acasă Asus a prezentat noul produs Transformer AiO, un all-in-one PC, un hibrid care te ajută să ai parte de o experianță oferit de un PC ultra performant, iar dacă ai nevoie de o libertate mai mare și te-ai plictisit ca să stai în fața calculatorului cu o mișcare ușoară acest dispozitiv se transformă într-o tabletă de high-end. Un lucru foarte interesant în legătură cu acest computer/tabletă este că are specificații total diferite când este un PC și când este o tabletă.

Transformer AiO în modul de PC este propulsat de procesrul Intel i3/ i5/ i7 de ultima generație, dispune de o unitatea grafică NVIDIA GeForce GT730M de 2GB RAM și este echipat între 4 și 8GB RAM memorie. Pentru ca să ai o experiență de neuitat dispozitivul hibrid Asus a primit un ecran Full HD IPS multitouch capabil de o rezoluție de 1920 x 1080 pixeli. În ceea ce privește spațiul de stocare al computer-ului ai destul loc pentru filme, melodii, imagini, jocuri și pentru multe alte aplicații. Ai la dispoziție un spațiu imens de 2TB.

Pe lângă aceste specificații extraordinare cea mai interesantă caracteristică al acestui dispozitiv este că dacă te-ai plictisit de a sta pe scaun în fața calculatorului poți scoate ecranul uriaș de 18.4” și să-l duci unde dorești. Un sfat important, tableta nu a fost proiectată ca să o porți cu tine oriunde ai merge. Este o tabletă mare, care măsoară în jur de 2.4 kg. Are o greutate ca un laptop, deci nu este un dispozitiv foarte greu, dar pentru o tabletă este cam mare, puțin ar fi confortabil ca să te plimbi în mână cu un astfel de terminal. Când ecranul este detașat are și așa specificații a unei tablete performante, deci conține un procesor quad core NVIDIA Tegra 3, o memorie de 2GB RAM și spațiu de stocare de 32GB. Dispune de un acumulator care are 5 ore de autonomie pentru videouri HD și 15 ore pentru melodiile tale preferate.

O caracteristică unică al acestui terminal este faptul că este prima tabletă care rulează două sisteme operare în nici un fel similare. Pe tabletă este un buton cu care poți face schimbarea cu ușurință între sistemele de operare, Windows 8 și Android 4.1 Jelly Bean.

Cum îți place noul Transformer AiO? Dacă pe mine mă întrebi eu îți zic că este un dispozitiv foarte elegant și util, cu care ai o libertate decât cu un laptop, însă cu acest Asus ai la dispoziție și un computer personal cu specificații de ultima generație.

Asus Transformer AiO va lovi piețele din America de nord în trimestrul al doilea și va avea un preț de pornire de 1299 dolari (modelul de bază).

Sursa: Engadget

About the author