Atenție la Black Friday

Black-Friday

Între 22-29 Noiembrie magazinele prezintă “mega” promoțiile de Black Friday. Isteria reducerilor vă pot păcăli cu ușurință, dacă nu sunteți atenți. Deoarece apar tot mai mulți clienți interesați odată cu reducerile oficiale, apar și oferte ”false”, care nu fac parte din promoția Black Friday.

Pentru a nu fi înșelați, aveți nevoie de o strategie ca să vă asigurați că beneficiați de cele mai bune oferte. Iată un ghid scurt pentru a supraviețui Black Friday-ul fără regrete:

– interesați-vă din timp când încep magazinele reducerile. Unii încep la miezul nopții, alții pe la 5 ori 6 dimineața. (se aplică și pe data de 22 Noiembrie sau 29 Noiembrie)

– indiferent pe care site doriți să cumpărați, inregistrați-vă dinainte. Cele mai multe siteuri necesită un cont personal pentru a finaliza comenzile.

– stabiliți-vă wish list-ul și începeți cerecetarea magazinelor pentru a afla prețul întreg al produsului ca ulterior să puteți compara prețul real cu prețul redus. Au fost destule cazuri în care magazinele au scumpit produsele înainte de Black Friday, afișând ulterior banerele cu reduceri de 50-70%, când de fapt reducerea “reală” n-a fost nici aproape de procentul afișat. Cu cercetarea prealabilă aveți garanția că produsele alese au chiar reducerea dorită.

– la cumpărarea în magazine puteți folosi siteurile pentru comparare de prețuri, de ex. price.ro, folosind dispozitivul mobil.

– din cauza înghesuielii în magazine, aveți grijă la lucrurile personale!

– stabiliți un buget fix și nu vă abateți de la planul original. De Black Friday veți avea destule tentații și riscați să cheltuiți mai mult decât v-ați propus inițial.

– citiți review-urile produselor, deoarece veți constata că cel mai des produsele care nu sunt de “firmă”, vor avea un procent mai mare de reducere, și astfel riscând să cumpărați un produs de slabă calitate, numai de dragul prețului, și ulterior să regretați acest lucru.

În ultimii doi ani am întâmpinat cu toții problemele legate de Black Friday. Magazinele care nu au fost suficient de bine pregătite, aveau stocurile prea mici, retailerii online au întâmpinat probleme la plasarea comenzilor, dar și în fluidizarea acestui proces din cauza fluxului mare de cumpărături. Unii au fost învinși de numărul mare de vizitatori și comenzi, iar serverele acestora au început să cadă, numai ca apoi la revenirea serverului să constatăm că produsul dorit nu mai este pe stoc…

Black Friday este o sărbătoare americană care a reușit să se impună pe majoritatea piețelor din lume, dar pot apărea și unii care vor profita de noul trend și nebunia cumpărăturilor. Vă sfătuim să aveți grijă, și vă dorim cumpărături plăcute!

Încercați următoarele magazine online pentru cele mai bune promoții: eMag, Flanco, PC GarageElectroFun, PCFun, PCMadd, Media Galaxy, Domo, Evomag , etc.

Sursa: Cosmopolitan, RomaniaTV

About the author