Batalia intre Nokia si HTC

Nokia a câștigat procesul brevet împotriva HTC, iar acum e pe cale de a interzice vânzarea One mini-ului în UK. HTC mai nou, trece printr-o perioadă grea. De o vreme situația financiară a firmei s-a deteriorat, chiar dacă a lansat produse uluitoare precum HTC One.

nokiavshtc

Acum, unul din cele mai mari amenințări privind compania este Nokia, care întâmplător are unul din cele mai mari portofolii cu patente în lumea dispozitivelor mobile. Compania finlandeză, a câștigat un proces cu patentarea câtorva piese mobile, iar Judecătorul Arnold al Angliei și a Curții Supreme de Justiție din Wales, și-a comunicat hotărârea judecătorească privind încălcarea patentelor a firmei Nokia EP0998024 ce se referă la “structuri modulare pentru un transmițător și o stație mobilă”. Firma taiwaneză a fost deja obligată să schimbe microfonul și radioul din modelul One, iar acum Nokia a câștigat decizia cheie, care interzice vâzarea modelului One mini în Marea Britanie, începând din 6 decembrie.

Argumentul firmei HTC este, că piesele patentate fac parte din chipurile Qualcomm, și că situația ar trebui să fie acoperită de o înțelegere făcută între Qualcomm și Nokia în Statele Unite. Însă fără folos, deoarece judecătorul a emis deja hotărârea judecătorească, care măcar a fost amânată până vineri, HTC astfel primind șansa la apel. Dacă apelul nu are success modelul flagship (HTC One) ar putea fi banat din UK.

One mini a căzut deja victimă Nokiei și din 6 decembrie își va înceta vânzările. HTC a încercat să evoce și alte exemple de încălcări de așa zise ‘patente’, precum Apple, Blackberry, Google, LG, Samsung și Sony, dar nu a fost de ajuns pentru a-i salva cazul.

Nokia a mai obținut odată interdicția vânzărilor modelului One, obligând astfel firma să schimbe radio-ul și microfonul din dispozitiv. De asemenea a câștigat un process privind patent-urile wireless, și de economisire a bateriei în Germania, iar lista continuă…

Sursa: www.gsmarena.com

About the author