Becuri inteligente

Becurile inteligente, ce pot fi controlate prin intermediul unui smartphone sau tabletă, încep să intre la modă. Lumen Bluetooth TL800 este un nou bec colorat, de 40W, care poate fi controlat prin intermediul aplicațiilor apărute pe iOS și Android.

Lumen

Becul costă aproximativ 70 de dolari, și are o durata de funcționare de 30.000 de ore. Fiecare dispozitiv (tabletă-telefon) poate controla simultan 10 becuri inteligente.

Există mai multe modele de becuri, unele cu diferite combinații de culori, cât și modele ce pot fi setate în așa fel, încât becul să se lumineze la primirea unei notificări pe telefon sau chiar și SMS.

LIFX este un alt bec care se controlează prin conectare wireless, dezvoltat de o echipă australiană. Becurile vor fi lansate anul viitor în luna martie, iar primele modele sunt rezervate celor care au donat bani pentru dezvoltarea produsului. Prețul becului va fi în jur de 90 de dolari.

 

Primul bec inteligent a fost dezvoltat de Philips. Sistemul numit Hue, se conectează la internet prin routerul din casă. În pachetul standard, vom primi 3 becuri speciale, o telecomandă și un dispozitiv wireless care va primi comenzile dvs. de pe smartphone sau tabletă.

Cei care vor să folosească dispozitivele mobile pentru a controla becurile (aprindere/stingere), vor fi nevoiți să instaleze aplicația specială Philips Hue, care se poate descărca atât de pe iTunes cât și de pe Android Market. Aplicația are mai multe presetări, cum ar fi “Energize”, “Reading” sau “Relaxing”.

Becurile se pot seta să aibă culori în funcție de starea dvs. Se pot seta să fie mai mult roșu, sau verde, sau se pot transforma chiar și într-un curcubeu.

Bucurile Hue sunt pe bază de LED, și au o durată de viață de aproximativ 15.000 de ore. Un sistem (pachet) costă în jur de 200 de dolari. Dacă doriți să cumpărați mai multe becuri lângă cei 3 din pachetul standard, va trebui să plătiți în jur de 50 de dolari pe fiecare în plus. Philips susține că sistemul lor poate gestiona până la 50 de becuri.

Sursa: news.yahoo.com

About the author