Ceasuri inteligente de la Archos

Archos abordează piața înfloritoare a smartwatch-urilor într-o manieră diferită. În loc să lanseze un smartwatch propriu (reprezentativ pentru marcă), va lansa un trio pentru fiecare segment a pieței.

Smartwatch-urile încă nu au primit un branding specific atașat la fiecare model (va urma probabil mai târziu, înainte de lansarea lor – vara), însă sunt ușor de distins în funcție de mărimea ecranului și tehnologiei folosite. Spre deosebire de smartwatchul „pot-să-fac-cam-tot” Galaxy Gear, Archos a urmat mai mult drumul bătut de Pebble.

Archos SmartWatch

Dispozitivele compatibile cu Android și iOS, sunt proiectate pentru a completa experiența utilizării unui smartphone, nu să-l înlocuiască. Așadar utilizatorii care își vor cumpăra un ceas inteligent Archos, vor avea afișate pe ecran notificările (de ex. SMS, e-mail, text, Twitter, Facebook, etc.), opțiuni pentru redare media, și desigur, timpul. Ceea ce nu veți putea face, este să faceți fotografii cu o rezoluție slabă, să vorbiți în încheietura dvs. în public gen 007 și să răspundeți la mesaje.

Cel mai ieftin model din trio-ul Archos va avea prețul de 50$. Ceasul robust și rezistent la apă, va beneficia de un ecran non-capacitiv, alb-negru, memory LCD cu diametrul de 1.55 inch, iar bateria vă va ține între 1 și 2 săptămâni. Pentru 50$ în plus, va exista modelul cu ecran color, capacitiv, și cu un display mai mare de 1.8 inch (aceeași mărime ca un iPod nano), iar durata bateriei va fi de 36-48 ore. De asemenea, la modelul de față vom avea posibilitatea de a schimba cureaua, cu unul personalizat. Și acum, modelul premium, cu prețul de 130$, va fi singurul smartwatch Archos cu un display curbat înzestrat cu tehnologia e-ink și încastrat în aluminiu, însă ecranul va avea aceeași dimensiuni ca și modelul mijlociu.

Linia SmartWatch-urilor Archos nu are o dată concretă pentru lansare (va avea loc cândva pe parcursul verii), însă vă așteptați ca modelele să fie lansate simultan. Firma vrea să lanseze mai întâi modelul de 50$, urmat de modelele mai performante în lunile următoare.

Sursa: Archos, Engadget

About the author