Cele mai bune telefoane al anului 2012 disponibile in Romania

În anul acesta am văzut o schimbare dramatică  în ceea ce privește design-ul și specificația telefoanelor mobile inteligente și a tabletelor. Producătorii de smartphone-uri și tablete au continuat o luptă neîncetată pe piața dispozitivelor mobile. Dintr-o luna la alta au lansat smartphone-uri cu specificații ultra performamnte, dar până la urmă compania Samsung a ieșit învingător în acest domeniu cu familia Galaxy.

În topul nostru pe lângă flagship-ul companiei Samsung, Galaxy Note II a primit loc iPhone 5, Nexus 4, Galaxy S III Nokia Lumia 920 și HTC 8X/HTC 8S.

Clasificarea 5 celor mai bune telefoane mobile inteligente al anului 2012:

Locul 5

Pe locul 5 a ajuns telefonul de ultima generație de la Apple, iPhone 5. Este un dispozitiv uşor, subţire şi este alcătuit din materiale durabile. Are o specificație destul de bună, dar din cauza aplicațiilor și sistemului de operare deficient și prețului ultra high a primit ultimul loc în topul nostru. Pentru mai multe detalii citește articolul iPhone 5.

Locul 4

Locul patru aparține telefoanelor inteligente de la HTC pe care rulează un sistem de operare Windows Phone 8. HTC 8X este un telefon high end care cu specificațiile sale foarte bune și cu un preț acceptabil depășește pe iPhone 5. HTC 8S deși este un smartphone de clasă medie mulțumit prețului extra scăzut și specificației destul de bună  ajunge și el pe locul patru depășind pe iPhone 5. Pentru mai multe detalii citește articolul HTC 8X și HTC 8S.

Locul 3

Deși este un telefon inteligent foarte greu Nokia Lumia 920 ajunge pe locul trei din cauza specificațiilor ambalate într-un design masiv și unic. Este modelul emblematic al companiei Nokia dotat cu un sistem de operare Windows Phone 8. Pentru mai multe detalii citește articolul Nokia Lumia 920.

Locul 2

Și pe poziția doua este o luptă strâmtă între telefoane mobile Google Nexus 4 și Samsung Galaxy S III. Ambele sunt dotate cu platforma Android, mai precis cu Jelly Bean. Nexus 4 vine în cutie cu Jelly Bean 4.2 iar Galaxy S III cu Jelly Bean 4.1. Despre Nexus 4 găsiți un review detaliat în articolul Google Nexus 4 în România. Samsung Galaxy S III este un telefon ultra performant cu un ecran Super AMOLED de 4.8” (rezoluția 1280 x 720 pixeli, densitatea de pixeli 306ppi), care are un procesor quad core Samsung Exynos 4412 Cortex A9 de 1.4GHz, și o memorie internă de 2GB RAM. Vine cu un spațiu de stocare de 16GB, 32GB și 64GB. O recenzie mai detaliată despre acest super telefon sosește în curând.

Locul 1

Noul Note de la Samsung a venit și a doborât toate telefoane inteligente aflate pe piață. Nu este deloc surprizăntor că phabletul Samsung Galaxy Note II în cele mai multe topuri a moștenit locul întâi. Cu specificații ultra performante și cu un design excelent Note II este cel mai bun dispozitiv mobil în prezent fără concurență. Ca să aflii mai multe detalii despre acest telefon mobil de ultima generație citește articolul Samsung Galaxy Note II, tranziție între telefoane mobile inteligente și tablete.

 

 

 

About the author