Chipset gaming pentru tablete

AMD-Logo-550x440

AMD are în plan echiparea viitoarelor tablete Windows, cu noul lor chipset special dezvoltat pentru gaming. Nimeni nu știe ce s-a întâmplat cu noul chip AMD cunoscut și sub denumirea de Temash. Capacitățile noului chip APU (Accelerated Processing Unit) au fost demonstrate la CES rulând jocul DiRT Showdown pe o tabletă cu Windows 8, însă procesorul focusat pe grafică, a apărut numai în cadrul câtorva device-uri low-profile a firmelor ASUS, Acer și Gigabyte. Probabil lipsa impactului se datora faptului că chipul consumă resursele dispozitivelor fără rușine, cu consumul lui de 4W, ceea ce înseamnă destul de mult pentru o tabletă. Totuși se pare că AMD are soluția ideală, cu succesorul chipului Temash, cunoscut sub numele “Mullins”.

Mulțumită noului nucleu Puma și configurația de 28nm, Mullins scade consumul la numai 2W, ce se poate compara cu consumul unui chip de gen ARM, sau Intel Bay Trail. În același timp dublarea proceselor-per-wat n-ar trebui să influențeze prea mult “frame ratingul”.

Printre noile chipuri AMD se numără și chipul “Beema” proiectat pentru laptopuri cu consum redus, și va fi lansat aproape concomitent cu Mullins. Prin implementarea noilor chipuri, importarea jocurilor de pe consoalele next-gen va fi mult mai ușoară.

Deși AMD a ajuns destul de târziu la „petrecerea” tabletelor, nu înseamnă că nu-și va găsi locul în domeniu. Mullins va fi lansat în prima parte a anului viitor, și AMD ne promite prezentarea unei tablete pe baza noului chip Mullins în cadrul CES 2014 în ianuarie.

Sursa: Engadget

About the author